Love Me If You Dare / 2015 (Çin)

-spoiler içermez-

Bu aralar merakla izlediğim dizilerden birini size yazmak istiyorum. Aslında Aralık ayı içerisinde yazmayı planladığım, fakat planlarıma uymadığı için taslaklarda beklettiğim nadir postlarımdan biri oldu. Özellikle Çin dizi ve diline karşı ön yargılı olanların izlemesini istediğim dizilerden biri. Ön yargılı birine Çin dizilerinin ne kadar iyi olduğunu, kurgularının güçlü olduğunu bu diziyle göstermeyi çok isterdim. Dizi polisiye tarz bir dizi olduğu için insanda yer yer merak ve heyecan yaratıyor. Bu da izleyenin izlerken sıkılmamasını sağlıyor. Bunun yanında çok güzel, naif bir aşk var. Başrol erkek oyuncu o kadar egoist ve bir o kadar karizmatik ki, onun aşkını izlerken,  insan farkında olmadan iç çekebiliyor. Zaten sadece dizilerde olur böyle şeyler değil mi? Bir de esas kızımız var. Kız fazlasıyla güzel bu yüzden, onun sahneleri gelince kızın yüzünü  incelemeden duramıyorum. Oyunculuğu da yüz güzelliği kadar güzel. Sıkmayan, itici olmayan bir oyunculuğa sahip. Anlayacağınız dizi, oyuncularıyla , konusuyla, kurgusuyla dört dörtlük bir dizi. Bence daha evvel hiç Çin dizisi izlemediyseniz ve bu tür dizileri seviyorsanız beklemeden başlamanızı öneririm.

Dipnot:
Bu arada ben dilini sevmiyorum, yadırgıyorum cümlelerini kabul etmiyorum. Tabi ki ilk izleyiş de farklı bir dil olduğu için insanın kulağı yadırgar ama bir iki bölüm derken kulak aşina olur ve dil normalleşir.Hepimizde ilk öyle olmuştur, bende de oldu, bir başkasında da öyle. Bu yüzden lütfen şu dil sorununu kendinizle bir çözmelisiniz. Emin olun ki sırf bu yüzden çok şeyi kaçırıyorsunuz. Lütfen kendinizi şartlandırıp, kısıtlamayın. Ön yargısız ve sabırlı  yaklaşırsanız çözülmeyecek bir konu değil.

İyi izlemeler.

Love Me If You Dare 
(他來了請閉眼 , Ta Lai Le Qing Bi Yan, Cesaretin Var Mı Aşka?)


Tür: Polisiye, Romantik, Dram
Senarist: Hai Yan
Yönetmen: Zhang Kaizhou
Yönetici yapımcı: Hou Hongliang
Yapımcı: Kong Sheng
Ülke: Çin
Dil: Mandarin
Kanal: SOHU TV, Dragon Television
Bölüm Sayısı: 24
Bölüm Süresi: 45 dakika
Günü: Perşembe
Saati: 22:00
Yayın Tarihi: 15 Ekim 2015 - 4 Ocak 2016
Konu:
Jenny asistan olabilmek için uğraşmaktadır. Bir gün bir profesörün asistanı olur. Başlarda profesör garip gelse de zamanla profesörü tanır ve onu olduğu gibi kabul eder.Suçlu psikoloğu Bo Jinyan Maryland Üniversitesinde profesördür. Bo ayrıca azılı vakaları ve gizemli ölümleri de çözmektedir. Suç ve aşkın bir arada olduğu bu dizi de garip olayların karşısında Jenny soğuk kanlı durabilecek midir? (Dizi Ding Mo adlı yazarın Close Your Eyes and Close To Me eserinden uyarlamadır.)


Oyuncular:
Wallace Huo / Simon - Allen Bo Jinyan 
Ma Sichun / Jenny Jian Yao
Jabber Xie Han / Edward Zhang
Li Xunran / Wang Kai
Kris Fu Ziyu / Andrew Yin

Yorum Gönder

12 Yorumlar

  1. Bu yaşıma kadar gerilim, polisiye tarzı dizilerden hep kaçmış biriyimdir. Kan falan da tuttuğu yok ama kanlı, cinayetli şeyleri izlemedim. Korkarım dedim. velhasıl buna başladım. Hata etmişim. Hele ki kadar kaliteli bir diziye ön yargılı olmak hataymış. İzlerken sürekli kafanızda bir suçlu buluyorsunuz. Her bölümde üzerine bir şey ekleniyor bazı bölümlerde başa dönüyorsunuz. Bu diziyi izlerken daha dikkatli biri olduğum çıktım. Bence herkes bir şans vermeli.
    Yazı için eline sağlık "Renkli Tırtıl."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende öyleydim hiç sevmezdim. Bir kaç yıl önce başladım polisiye türüne ve şuan hoşuma giden ve güncel olan bütün bu tarz da dizileri takip etmeye çalışıyorum. Farklı bir bağımlılık yapıyor bu tür. Maalesef ki ön yargı oluyor yani menşei Çin olan herhangi bir diziyi önerdiğimde; -''Çin mi? ımm neyse izlemek istemiyorum başka önerir misin?'' gibi yanıtlar alıyorum. Fakat bu da şundan kaynaklı. Bence çok fazla Diğer Asya dizisi çeviri bulmadığı için genelde çevirmenler Kore dizilerine yöneldikleri için haliyle seçenek de fazla olduğu için pek diğer ülkeler ön plana çıkamıyor. Bu yüzden de ön yargının oluşmasına zemin hazırlanıyor. :3 Ben yorum için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Yeter artık bende izleyeceğim bu kore dizilerini öyle güzel anlatıyorsunuz ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seversin belki Kore dizilerini denemelisin. Bir arkadaşım vardı erkek, sadece Amerikan dizileri izlerdi. Bir gün önerdim başta ben izleyemem olmaz dese de ikna ettim başladı. Şimdi benden daha fazla dizi izliyor. İzlememe dediği romantik komedi türünden bile izliyor. :)

      Sil
  3. Merhaba
    Bende izliyorum güzel dizi.
    Kız çok tatlı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, evet kızı çok seviyorum yumuş yumuş. :D

      Sil
  4. Annem izliyor, sen izliyorsun, herkes izliyor.. İzlemem gerek sanırım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annende mi izliyor süpermiş. İzlemelisin. :)

      Sil
  5. Ben diziyi beğendim fakat alt yazılı bulmadım. Rica etsem link vs. atabilir misin? Şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl ya ''Love Me If You Dare'' yazınca googleda 2. sırada çıkıyor dizi. Google'a ''Love Me If You Dare tayvandrama'' yazıp ararsan dizi çıkar bu şekilde izleyebilirsin. :3

      Sil
  6. merhaba ben 25 yasında bir evladı olan kamuda calışan anneyim.kitapavcısı anem izliyor döiş siz neden şaşırdınız anlam veremedim.uzun süredir asya dizileri izlerim ingilizcem fazla yok önyargı her konuda hataya sebep olur.hint dizileri ardından hindistana gittim geçen yaz.kore gitmek çok istemesemde olabilir diyorum dizilerini çok beğensemde,ama çin mutlaka gitmek isdeğim bir ülke nasipse nisan sonunda gitmeyi düşünüyorum.çin dizileri hakkında çok fazla bir site yorum bulmak çevirileri hemen yapılsın pek mümkün değil...renklitırtıl sizi tebrik ediyorum takipçinizim emeğinize sağlık.daha fazla çin dizisi çevrilsi nasıl yapılabilir yardımlarınızı bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap Avcısı şaşırmamış. Evet mümkün değil ama düzenli çeviren bir site var Tayvan Drama. Daha fazla çeviri zamanla olur sanırım. İnsanlar ön yargılarını kırıp izlerlerse ve çeviri yapabilenlerin ilgi alanına girerse çoğalır. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)