Muhteşem Yüzyıl: Kösem (Dizi)

Ben pek fazla tarihi dizi izlemiyorum.Daha doğrusu Türkiye'de yapılan tarihi dizileri izleyemiyorum.Şimdi geçmişten günümüze hep Asya'nın tarihi dizilerini izlediğim için bizimkiler bir tuhaf geliyor.Ondan pek ilgimi çekmiyor.Şöyle ki tarihi dizi yapıyorsan ve tarihimiz savaşlarla doluysa savaş üzerine yapılmalı kanaatindeyim.Bunu Kösem Sultan için tabi ki de yazamayız.Kösem Sultan bir padişah değil,o sarayın içinde yaşayan hükümdarın eşi ve dizi onun aşkını,hayatını anlatıyorsa elbette ki şuan ki yayınlanan kemik şekliyle konu sürdürülmeli.Muhteşem Yüzyıl dizisini ara ara takip etme şansım olmuştu,pek ısınamamıştım.Fakat bu diziye ilk bölümünden şans vermek istedim.Sonuç olarak Kösem'in aşkı anlatılacağı için merak etmiştim.İlk bölümün ardından izlemek istemedim.Tabi ki bu diziyi beğenmediğim anlamında değil,üstte de yazdığım gibi tarihimiz savaşlarla dolu olduğu için savaş içerikli olursa ilgimi çekebileceğini düşünüyorum.Dizinin ilk bölümünde Padişah I.Ahmed ile Kösem Sultan'ın olduğu sahneler çok hoşuma gitti.Romantik Komedi izliyormuş gibi hissettim.Onun haricinde böyle abuk sabuk diyebileceğimiz sahneler vardı,onlardan pek hoşlanmadım.Beni en çok etkileyen sahne ise;aslan sahnesiydi.Gerçekten sahne efsane olmuştu.Türkiye de animasyon diyebileceğimiz kurgunun ne kadar geliştiğine işaretti.Bunun haricinde seven için izlenilebilir tarzda bir dizi olmuştu.Dizinin yolu açık olsun.


Dizi ilk bölümüyle yayın zamanında 2.,tekrarında 26. olmuştur.
Muhteşem Yüzyıl: Kösem

Tür: Drama,Aksiyon,Tarih
Senarist: Yılmaz Şahin,Nüket Bıçakçı,Sevgi Yılmaz
Yönetmen: Mert Baykal,Yağız Alp Akaydın,Zeynep Günay Tan,Deniz Koloş
Yapımcı: Timur Savcı
Mekan: Türkiye,Yunanistan
Süresi: 150 dakika
Yapım şirketi: Tims Productions
Kanal: Star TV
Günü:Perşembe
Saat: 20.00
Yayın tarihi: 12 Kasım 2015
Konu:
Dizi, Osmanlı İmparatorluğu'nun 14. Padişahı I. Ahmed ile tarihte ve özellikle Osmanlı'da adını duyurmuş Haseki Sultan ve Valide Sultan lardan olan Mâh-Peyker Kösem Sultan etrafında kurgulanmıştır.

Oyuncular:
Beren Saat
Anastasia Tsilimpiou (Kösem Genç Kız)
Hülya Avşar
Ekin Koç
Aslıhan Gürbüz
Berk Cankat
Kadir Doğulu
Tülin Özen
Erkan Kolçak Köstendil
Mete Horozoğlu
Mehmet Kurtuluş
Eylem Yıldız
Esra Dermancıoğlu


.



Yorum Gönder

12 Yorumlar

  1. Anlattıkları sadece harem bölümü zaten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, o da Kösem'in hayatı olduğu için normal bir durum.Fakat yinede hoş olmayan sahneler pek olmamalıydı bence o sahneler olmadan Kösem'in haremde ki mücadelesi anlatılabilirdi..Tabi bu benim fikrim başkası ne düşünür bilmem ve karşıt bir düşünceye de saygı duyuyorum. :3

      Sil
  2. I. Ahmet'in yerine Ekin koç olmamış bence :) Daha genç bir oyuncu olmalıydı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha genç biri oynasaydı bu sefer geçişte yine Ekin Koç gelecekti. Bence ön plan olarak Kösem Sultan olduğu için I. Ahmed oyuncu yönünden pek düşünülmemiş olabilir. Bu yüzden de küçüklük de büyüklük de Ekin Koç olsun denilmiştir.Birde genç yaşta vefat etmiş I.Ahmed hani belki rolü az olmasın diye de direk Ekin Koçla başlamışlardır.

      Dipnot: I. Ahmed 27 yaşında vefat etmiş.

      Sil
    2. Tarih dersinde hep 1. Ahmet'e üzülmüşümdür :( çünkü Nice yönetici iyi bir karakter olduğu halde kötü bir zamanda yönetici olunca devleti toparlamak zor oluyor. yani o dönem Osmanlı duraklama olduğu için diziden bağımsız söylüyorum :)

      Sil
    3. Ben pek tarihle alakalı değilim tam anlamıyla padişahları bilmiyorum (Hayat olarak). Nedense hiç ilgimi çekmedi. Gerçi bu yazdığımı okuyan çok bilmişler gelip ahkam keserler ama herkesin de tam olarak bütün padişahların hayatlarını bildiklerini sanmıyorum. (Tarihle özel ilgililer harici.) O yüzden bu konuda ne desem yalan olur. ^_^

      Sil
  3. Fena değil aslında, bazı sahneler güzel hatta ;) I. Ahmet evet 27 yaşında vefat etmiş ama 22 çocuğumu ne vardı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet 22 tane çocuğu var. Düşününce de böyle pek de abartı değil sahneler yani o kadar çocuk nasıl oldu önce bunu düşünmek lazım. Fakat yani bence tarihi dizi dediğin benim kafamda atların üzerinde kılıçlarla savaşan askerler ve biraz abartılı efektlerle o anın izleyiciye geçmesi. Tabi ki diziyi beğenmedim demiyorum. Tatlı tatlı sahneleri vardı, bir o kadar da rahatsız edici sahneleri de vardı. İzleyene sevene saygım büyük.Ha beğenmeyip bunu boykot edene de saygım büyük. :3

      Sil
    2. Orası muhakkak dizinin kurgusu açısından bakılınca bazı sahneler havada kalıyor ama bir de padişah var padişah var, hani kendileri hem kısa sürede tahtta kalmış hem de çok fetih gerçekleştirmemiş, ataları gibi olmadığı için savaş sahneleri falan zor :) Erşed ve ekber sistemi aklıma geliyor ilk sonra da Kösem Sultan ve çocukları ;)

      Sil
    3. Böyle yazınca da haklısın. Bakalım dizi nerelere gidecek. :D

      Sil
  4. Bu diziyi hiç izlemedim herhangi bir yorumum yok ama tarihi bir dizi olarak Diriliş Ertuğrul'u önerebilirim, gerçek tarihimizi konu alan ve oldukça başarılı bir dizi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ona hiç bakmak nasip olmadı, herkes çok övüyor o diziyi ama baştan izlemediğim için kaçırdım sanırım. 35 bölüm izleyecek vaktim yok maalesef. :3

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)