She Was Pretty/2015 (Güney Kore)

-spoiler içermez-
Normalde ilk bölümünü izledikten sonra yazmam ya da final yaptıktan sonra yazmam gerekliydi.Fakat tam anlamıyla hakkını vermek için bu postu geç yazmayı seçtim.Yıllardır beklediğim dizi buydu.Siwon'un dönüş yapması için çok bekledim ve beklediğime değdi.Benim düşünceme göre herhalde askerden dönüşte Kore'de dönüş yapacak Siwon diye bekliyordum.Fakat bu sürpriz oldu ve bu diziyle geri döndü.Siwon'un Kore'de neden dönüş yapmadığını bir türlü çözememiştim.Neden hep Çin,neden hep Tayvan diyordum.Şimdi daha iyi anlıyorum.Bence Siwon'da yıllardır böyle bir dizinin gelmesini bekliyordu.Öyle doğrusu öyle bir seçim yaptı ki bütün antilerin ağzını bir anda kapatıverdi.Hatta bunun üzerine birde solosunu yayınladı gruplardan biri ve yılın en büyük kapağını yaptı.Herkes hem sesinin hemde oyunculuk yeteneğinin ne denli iyi olduğu gördü.Bir nevi ELF'leri sonunda rahatlatabildi.Az kalsın çatlıyorduk bu mevzu yüzünden.Başrol oyunculardan çok Siwon'un dizide ki performansının konuşulması,en kötü düşünce de olan birinin bile 180 derece dönmüş olması,dizi başladığı günden bu yana hiç kötü bir yorum almaması, netizenleri bile büyülemiş olması beni mest etti.Hatta elimden gelse bütün iyi yorum yapanları öpebilirim bile.Bir insanın hayranı olunca,onun kötü yorum alması,ister istemez o hayranını da kırabiliyor,keza iyi yorum alması da mutlu edebiliyor.Bu yüzden ben bu aralar bu konuda çok mutluyum.
Diziye gelirsek;
Tarafsız ve nötr bir şekilde yorum yaparsam.Diziye ba-yıl-dım.İzlerken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum bile.O kadar sıcak,o kadar güzel bir dizi ki bütün tabuları yok edecek şekilde.Zaten az çok tanıyorsanız ya da dizilerine denk gelmişseniz Hwang jung eum'un genel olarak dizileri çok iyi oluyor.Hiç daha kötü ve sıkıcı bir dizisine denk gelmedim.Hwang Jung Eum'a dizi de bir önceki dizileri Kill Me Heal Me dizisinde üvey ikiz kardeşi rolünde olan Park Seo Joon eşlik ediyor.İkisinin kimyasını zaten Kill Me Heal Me dizisinden biliyoruz.Hatta çoğu kişi Oh Ri On karakterine çok üzülmüştü.Herhalde senaristler bu durumu sezdiler ki ikisini başrol yapmışlar.İkisi de iyi oyuncu olunca haliyle dizi izlenebilir bir halde gelmiş. Yan rollere gelirsek; Koh Joon Hee ikinci kadın rolünde olmasına rağmen dizi de ayıla bayıla izleyeceğiniz bir rolde.Zaten rolü kötü olsa da ayıla bayıla izleyeceğiniz güzellikte bir kadın.Dizi de ki rolü çok tatlı,umarım senaristler bu şekilde karakterine devam ederler.İlk bölümden itibaren sevebileceğiniz bir karakter.Hatta öyle çok sevildi ki  Koh Joon Hee ve Hwang Jung Eum'u couple yapıyorlar diyebilirim.Hani Park Seo Joon yerine Koh Joon Hee olsa izleyici daha çok sevinecek gibi bir durum var havada.Gelelim 2. erkek rolünde Siwon'a. İlk sahnesinden itibaren ''Aman tanrım didim.''Yani;bir insan bir rolüyle bu kadar mı bütünleşir?Sanki Siwon kendini oynuyor gibi bir durum ortada.O kadar doğal ki şuan izleyicilerin %90'ı Siwon için diziyi izliyoruz moduna girdiler.Zaten ben hep oyunculuğunu beğenirdim ama bu dizi de daha bir kendini geliştirmiş gördüm.Herhalde Çin ve Tayvan yapımlarının etkisi de yüksek.Çünkü dışarı da hep zıt karakterleri oynayınca haliyle Kore'de etkisini gösterdi.Dizinin ana haline gelirsem;Konu itibariyle klasik olsa da sizi ters köşe yapabilecek bir dizi.Asla sıkıcı değil, bilakis zaman nasıl geçiyor anlamıyorsunuz bile.Oyuncular iyi şuan,izleyici tarafından da çok tutulan bir dizi.Reytinglerine baktığımda 5.0 ile başlayıp 4. bölümde 9.9'a çıkmış bir dizi.Daha ne olsun?Ölmeden önce izlemeniz gereken Kore dizilerinden biri.Mutlaka ne olursa olsun oyunculara anti bile olsanız bir şans verip izleyin.İzlemeyen samimi söylüyorum çok şey kaçırıyor.

(Ne kadar uzun yazmışım farkında değilim düzenleme yaparken fark ettim kusura bakmayın.)
She Was Pretty
 (그녀는 예뻤다,Geunyeoneun Yeppeodda,
She Was Beautiful,Puzzled Lovers)


Tür: Romantik,Komedi,Ofis Drama
Senarist:Jo Sung hee
Yönetmen: Jung Dae yoon
Üretim Yönetici yapımcı:  Han Hee
Üretim şirketi: Bon Factory
Kanal: Munhwa Broadcasting Corporation (MBC)
Ülke: Güney Kore
Dil: Korece
Bölüm: 16
Bölüm Süresi: 70 dakika
Günü: Çarşamba ve Perşembe
Saati: 21:55
Yayın Tarihi: 16 Eylül 2015-5 Kasım 2015
Konu:
Kim Hye jin küçükken güzel ve güzel olduğu kadar da temiz kalpli bir kızdır.Babasının işleri kötüye gidince fakir bir hale dönüşür.Bir de üzerine Hye Jin büyüdükçe çirkinleşince tamamen öz güveni kaybolur.Hye Jin'in tek derdi borçlarını ödemektir,bu yüzden yetersiz de olsa tek işte çalışabileceği bir iş arar.Fakat başvurduğu bütün iş yerlerinin kapısı yüzüne kapanır.Bir gün yine başvurduğu iş yerine tesadüfen alınır.Fakat bu iş yerinde hiç beklemediği bir şey olur. Eskiden çirkin ve şişman olan Ji Sung joon artık onun yöneticisidir.Dizi de bu iş yerinde olan iş,aşk ve arkadaşlık ilişkilerini izleyeceğiz.
Oyuncular:
Hwang Jung-eum / Kim Hye-jin
Park Seo-joon / Ji Sung-joon
Choi Siwon / Kim Shin-hyuk
Go Joon-hee / Min Ha-ri
----
Hwang Seok-jeong / Kim Ra-ra
Shin Dong-mi / Cha Joo-young
Ahn Se-ha / Kim Poong-ho
Park Yu-hwan / Kim Joon-woo
Kang Soo-jin / Joo Ah-reum
Shin Hye-seon / Han Seol
Kim Ha-gyoon / Boo Jong-man
Jo Chang-geun / Gwang Hee
Jin Hye-won / Lee Seol-bi
Cha Jung-won / Seon Min
Bae Min-jung / Lee Gyeong
Im Ji-hyun / Eun Young
Park Choong-seon / Kim Jong-seob
Lee II-hwa / Han Jung-hye
Jung Da-bin /Kim Hye-rin
Lee Byung-joon / Min Yong-gil
Seo Jung-yeon / Na Ji-seon
Yoon Yoo-sun / Cha Hye-jung

Yorum Gönder

26 Yorumlar

  1. Okurken bile gülümseyerek okudum zira Siwon'un halleri geldi aklıma.Adam bir döndü pir döndü.Benim gönlüm Jackson Couple dan yana ama se joon'a acıyorum.Gidişat nasıl olcak bilemesem de Siwon'un sahneleri ilerleyen bölümlerde umarım azalmaz ;)yazı için emeğine sağlık çok güzel olmuş.Izleyin,izlettirin!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülümsetebildiysem ne mutlu bana.Benimde öyle çünkü 1. adam hak etmiyor gibi geliyor.Spoiler vermek istemiyorum.Umarım azalmaz,ben tam tersi artacağını düşünüyorum.Teşekkür ederim canım. :3

      Sil
  2. Çok çok güzel bir yazı olmuş bu diziyi daha önce duydum ama sona ermeden izlememe gibi bir alışkanlığım var (yoksa çatlıyorum) bir an önce biter de ben de başlarım. teşekkrüler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 ay daha bekleyeceksin o zaman. :D
      Rica ederim asıl ben teşekkür ederim yorum için. :3

      Sil
  3. Diziyi çok güzel anlatmışsın. Bir an mutlaka izlemeliyim diye düşündüm. Ve izlicemde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Evet izlemelisin,umarım beğenirsin. :3

      Sil
  4. Dersler ağır diye dizi izlemeyi azalttım ama bu dizi hem güncel çok vakit almıyor hem de izlediğim en kaliteli dizilerden olduğu için bırakamıyorum. Bir de kadro ve senaryo bomba olunca 1 saat nasıl geçiyo anlamıyorum hatta korka korka bakıyorum dizinin süresine inşallah daha vardır bitmesine diye. Ben bir kdramada bunu yapıyosam o dizi iyi demektir. Çünkü 1 saat boyunca insan illa ki arada durduruyo ama bunun gibi kaliteli dizilerde 1 saat 10 dk gibi geçiyo valla.

    Ve diziyi en iyi yapan şeylerden biri de Siwon herhalde. O değişik mimikleriyle halleriyle hem güldürüyor hem de sevdiriyor. Dizide en sevdiğim kişi o yani. Böyle tatlış şapşik bir rolü iyi ki kabul etmiş, adamın tatlılığını yeteneğini herkes gördü. Ben bile ELF olmadığım halde adamın takipçisi olurum herhalde bundan sonraki dizilerinde.

    Senin de dediğin gibi izlenmesi gereken bir dizi bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siwon hakkında ki düşüncelerini okurken burnum kanadı.Sırıta sırata okudum.İyi ki kabul etmiş.Yorum için teşekkür ederim. :D

      Sil
  5. O zaman yeni dizim bu olsun :)))

    YanıtlaSil
  6. bu ara izlediyim ve sirf ve yalniz Siwon sayesinde izlemeyi davam etdiyim drama ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten güzel bir drama aslında sırf Siwon değil her oyuncusu çok iyi. :D

      Sil
  7. ama blogda yazmaq ucun sonunu gozleyenlerdenem/bekleyenler ;)

    YanıtlaSil
  8. Yarından sonra askere gidiyor MaSi :(

    YanıtlaSil
  9. Başlamayı düşünüyordum ama düşünmeyi bırakıp izlemeye geçiyorum bu yazıdan sonra :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemelisin. Dizi kaçacak ertelenecek bir dizi değil. :3

      Sil
  10. Bende şu sıralar bu diziyi izliyorum.
    Çok tatliş bir dizi.
    Sende çok güzel anlatmışsın.
    Renkli tırtıl :)

    YanıtlaSil
  11. Bişey sorcam she was pretty 'nin 2.sezonu mu çıkıcak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya youtube 'da she was pretty teaser 2 de sanki kim shin hyuk ve min ha ri'yi birlikte gibi yapmışlar biraz kafam karıştı neden öyle bir fragman yaptılar ki

      Sil
    2. Seven biri yapmıştır o videoyu 2. Sezon yok. Shinhyuk yani Siwon askerde 2 yıl yok. :)

      Sil
  12. dizinin devam etme olasılığı hakkında bilginiz varmı acaba. siwon un askerden gelmesınden sonra devam edermi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devam etme olasılığı olmaz. Olsa bile oyuncular ve konu değişir. Kore sisteminde OCN kanalı harici sezon yapıldığında konu, oyuncu, mekan farklı oluyor. Sezonluk dizi izlemek isterseniz OCN kanalının dizilerini tavsiye ederim. Biraz Amerikanvari diziler olsa da çok iyi diziler çıkarır kanal. Birde seri diziler oluyor o sezon dediğimiz türde ve dediğim gibi konu, mekan, oyuncular farklı. Yine seri diziler de önerebilirim. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)