renklitirtil'in Doğum Günü Nasıl Geçti

En kötü doğum günümden sonra,bu yıl en buruk doğum günümü de görmüş oldum.ALLAH bundan kötü gün göstermesin inşallah.ALLAH'ım Ya Rabbim! Ya sanki erkek kardeşim Doğu'da asker ya da polismiş gibi kalbim küt küt atıyor kaç gündür canımdan can gidiyor her haberde.Sürekli haberlere bakıyorum dua ediyorum bir şehit haberi daha olmasın diye ama bir sürü şehit oluyor yinede.Rabbim büyük ülkemizi,asker ve polislerimizi korusun inşallah.Bol bol dua edelim aklımıza geldikçe lütfen.
***
Aslında bu yıl ailemle birlikte (1. derece akraba) doğum günü kutlamak istemiştim,fakat ayın 6'sında ki kötü haberle birlikte iptal ettim doğum günümü.Zaten böyle bir zamanda doğum günü kutlamaya çalışmak ne benim,ne de ailemin içine sinmezdi.Ailemden bir kimse doğum günüm için dahi aramadılar.Ben kutlamalarını istememiştim.Ona rağmen annem ve kardeşim yinede bir şeyler yaptılar.Sıkıntılı dönemimde iyi geleceğini düşündüler.
***
Zaten ayın 6'sında kötü haberle uyduğum için kalktığımda da pek mutlu sayılmazdım.Kardeşim çoktan işe gitmişti bile.(Kardeşim hem okuyor hemde part time çalışıyor).
Güzel bir kahvaltıdan sonra evi topladım doğum günüm gibi değildi zaten.Ne kadar televizyonda haber kanallarına gelmesem de,lap top başına oturunca ister istemez.Şehitlerimizle ilgili bir sürü şey okudum.İstemsizce  zaten o göz yaşı bir akıyor, haberleri filan okuyunca.İyice üzerime kasvet çökmüştü.Annem öğle sonu 4-5 gibi hadi yürüyüş yapalım dedi.
Bu fotoğrafı Google görselliklerden aldım.Bana ait değildir.
Sonra biraz açılmak için birlikte sohbet ederek yürüdük.Dönüşte markete uğradık.Oradan alışveriş yaparken en mini boy pastalardan pasta aldık.Maksat adet yerini bulsan istedik.
Eve gelince annem mutfakta akşam yemeğine girişti,bende o arada yine nette biraz durayım dedim.Baktım olacak gibi değil okudukça benim tansiyon yerinden oynuyor artık tarayıcıyı kapattım.
Chrome'da Back to candyland adında bir oyun var Candy crush'a benziyor biraz daha basiti birde oyunu her kapadığında  en başa alıyor yine de vakit geçirmek için oynuyorum.Başlat çubuğunda kısa yolunu tıklayıp biraz onu oynadım.12. oyuna filan gelince kapadım.Moral  olmayınca baktım o da sarmadı.Zaten ben oynayana kadar saat 8 oldu.Kardeşim gelince de bir yemek yedik.
Bir yarım saat,bir saat sonra işte pastayı direk keselim dedim ben annemde en azından dilek tutarsın  bir mum üfle dedi.Bende kesmeden önce süsledim mutfakta dilek tuttum üfledim kendi kendime.Sonra kestim servis yaptım.Pasta küçücüktü ama kaldı  yarısı.Bizim ev halkının pek boğazı yoktur öyle 3 kişide olunca zaten fazla geldi.Neyse yedik pastaları.
Ardından annemle kardeşim televizyon izledi.Pers Prensi: Zamanın Kumları filmi vardı ona baktılar.
Bende biraz yine nete baktım,okudukça olacak gibi değil dedim.Oturdum dizi izledim.

Hemlock Grove dizisine taktım bu aralar.Çok sürükleyici ve gerçekçi bir fantastik dizi.Hiç bu güne kadar bu kadar gerçekçi dönüşüm görmemiştim.O yüzden ilgimi çekiyor bununla ilgili yine blogumda post yazacağım ama buradan da tavsiyedir.23 Ekim 2015'te 3. sezonu başlayacak 1. sezon 13 bölüm,2. sezon 10 bölüm.

Bir kaç bölüm izledikten sonra son olarak sosyal hesaplarımda doğum günümü kutlayanlara bir göz gezdirdim onlara cevap verdim.
Zaten bu şekilde gün bitmiş oldu.Çok boş ve keyifsiz bir doğum günü kutladım.Zaten pasta kesmek bile bence şımarıklıktı.Kaç eve ateş düştü kaç evin ocağı söndü.Bu şekildeyken ne bir heves kaldı ne bir istek.Aklıma geldikçe de kötü oluyorum bol bol dua ediyorum.Ya Rabbim! Bizi bu adlandıramadığım şeyden kurtarsın,ülkece huzura refaha erelim.Daha fazla gencecik kardeşlerimizi kaybetmeyelim.ALLAH ailelerine sabır versin inşallah.

Dinot: Sosyal hesaplarım sağ tarafta butonlarla mevcuttur.
Bu arada 26 yaşımı kutladım.

Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. Aramızda 14 yaş abla demelimiyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç fark etmez,ne demek istersen öyle de.Abla de,tirtil de,zuzu de,zühal de hepsi uyar içinden nasıl geçiyorsa. :3

      Sil
  2. Buruk da olsa geçmiş doğum günün kutlu olsun.. İnşallah, umarım ki gelecek doğum günlerin, günlerimiz daha mutlu daha güzel günlerde geçer...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım canım,vatanımız iyi olsun da hiç doğum günü olmasa da olur.Yeter ki ülkemiz mutlu olsun.Teşekkür ederim canım. :3

      Sil
  3. :) Mutlu yıllar canım, umarım çok çok daha sevindirici haberler aldığın, güzel doğum günleri geçirirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,amin cümlemiz inşallah canım. :3

      Sil
  4. Geçmiş doğum gününüzü kutlarım :) Nice sağlıklı ve mutlu senelere inşallah

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)