Webtoon Nedir?

Webtoon'u kısaca açıklamak gerekirse çizgi roman,manga ve manhwa'nın internette aktarılmış hali diyebiliriz.Webtoonlar genellikle dijital ortamda çizilirler ve manga ve manhwa renksizken webtoonlar genellikle renkli olurlar.Ayrıca popüler olanları da kuşe kağıda renkli olarak basılırlar.Sayfa gelenekleri yoktur genelde parça parça çizilir ve onların birleşimiyle oluşurlar.Ayrıca zaman zaman kore dramalarında versiyonları yapılır.
Bunlara örnek vermek gerekirse,Orange Marmalade ,Hyde Jekyll, Me,Cheese in the Trap,Misaeng,Her Lovely Heels,Dr. Frost,Flower Boy Next Door,Love Cells dizileri aklıma gelen dizilerdir.Sadece diziler değil filmlere de uyarlaması olmuştur.Bunların örneği ise;Secretly Greatly,Killer Toon,Late Blossom,Hello School Girl,26 years,The Neighbors,Fashion King filmlerini örnek verebiliriz.

Araştırdığımda en detaylı ve basit anlatımı bu blogun yaptığını gördüm daha fazla bilgi sahibi olabilmek için o bloguda incelemenizi tavsiye ederim.Webtoon  çizimleri bana diğer çizimlere göre daha kawaii gelir.Fan artlara benzetiyorum nedense.Umarım açıklayıcı bir şekilde anlatabilmişimdir.
Google'a webtoon yazarsanız bolca örneğini görebilirsiniz.Başka bir  tanımda görüşmek üzere.

Yorum Gönder

0 Yorumlar