EXO Next Door /2015 (Güney Kore)

Keşke bu dizi web değilde normal bir dizi olarak televizyonda 60 dakika yayınlasaydı.Böyle güzel dizi yapıyorsunuz dakikasını 14 dakika yapıyorsunuz?Animemi izliyoruz lan burada?Tamam sakinim.İyi şeylerin az olmasına kızıyorum haliyle de coşuyorum bunlardan biri de bu dizi.Bu yıl bence k dramaların en berbat geçtiği yıl.Her yıl güncel olarak 30-50 arası dizi izliyorum.Yıllardır bu olay böyle ama maalesef bu yıl ne oldu anlamadım en verimsiz yılını yaşıyor kore dizileri.Tek ben böyle düşünmüyorum.Bazı bazı benim gibi çok tutkun izleyicilerle sohbet ettiğimde -Aaa! tek ben böyle düşünmüyor muşum.'' havasına giriyorum.Ne oldu anlamadım popüler kültüre mi yenik düştüler ne yaptılar çözemedim.Diziler sanki birbirinin kopyası gibi,sonra genel olarak uyarlama şeklinde devam ediyor.Kore dizilerinin en güzel yanı genel olarak özgün olmalarıydı.Hallyu dalgasına mı yenildi ne yaptı bilmiyorum.Bir kaç dizi dışınca izlemek için izlediğim diziler çok oldu.O yüzden de web dramaları özellikle eski ve iyi izleyiciler tarafından tutulmaya başlandı.Bunlardan biride kuşkusuz EXO Next Door dizisiydi.Evet klişeler vardı ama daha orijinal duruyordu ve oyunculuklara baktığımda nasıl da sevimlisi oyunculukları vardı. EXO ile hiç alakası olmayan fakat eski Kore dizileri izleyicisi arkadaşım bile çok sevdi.Bence bu dizi çoğu anti fan ve netizen içinde ön yargıları kırmaya sebep oldu.Dizi boyunca Sehun benim favorim oldu.SM nasıl olur da böyle bir yetenek varken oyunculuk yolu açmaz pes.Ha bu arada Sehun için yeteneksiz diyenlere de en güzel noktayı koydu.Dizi hakkında spoiler vermek istemiyorum EXO hayranı olun olmayın hiç fark etmez bu diziyi kaçırmayın.Çok akıcı, komik, çerezlik bir web dizisi.Şiddetle izleyin.

Dipnot: Kızın yanaklarının kırmızılığı çok komikti
EXO Next Door 
(우리 옆집에 엑소가 산다,Uri Yeobjibe Eksoga Sanda,EXO Lives Next Door to My House)

Tür: Romantik ,Dram ,Komedi
Senarist:Shin Yeon-joo ,Hwang Ji-eon
Yönetmen: Lee Kwon
Ülke :Güney Kore
Dil:  Korece
Bölüm: 16
Süre: 15 dakika
Yayın Saati: 22:00
Yayın Günü: Salı ve Perşembe
Üretim Şirketi: Oh! Boy Productions,SM Entertainment,LINE
Konu:
Ji Yeonhee her zaman ikili ilişkilerde utangaç bir kız olmuştur.Bu yüzden sevgili konusunda hep başarısız olmuştur.Utandığı zaman yanakları çok kızarır.Bu yüzdende daha çok utanır.Bir gün annesi yan eve yeni taşınan komşuları için yiyecek hazırlar bunu da Ji Yeonhe'nin götürmesini ister.Ji Yeonhee eve girdiğinde kimse yoktur.Yiyeceklerin kokusuna dayanamaz ve bir iki tane yemeye başlar.Bu sırada evin sahipleri gelir , Ji Yeonhee ile karşılaşırlar.Fakat bu evin sahipleri Dünyaca tanınmış bir müzik grubudur.

Oyuncular: 
Moon Ga-young / Ji Yeon-hee
Park Chanyeol
Do Kyung-soo 
Byun Baek-hyun
Oh Se-hun
Kim Jong-in
Kim Jun-myeon
Kim Min-seok 
Zhang Yixing 
Kim Jong-dae 
Huang Zitao 
Jang Yoo-sang / Kwang-soo
Kim Hee-jung / Yeon-hee'nin annesi
Jeon Soo-jin / Ga-eun
Yoon Joo-sang / Chanyeol'ün dedesi
Jung Si-hyun / Min-hwan

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. sehun u zaten kim sevmedi tüm mimiklerini konuşturdu herkes başrol çiftten çok onları konuşuyordu. bende baya bir süre çinguu diye dolanmıştım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çinguya :D Bende seviyorum Çingu hitabını,kesinlikle! :3

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)