renklitirtil'a Sürpriz Kargo Geldi #2

Dün aniden kapı çaldı.Kesin yine misafir gelmiştir diye surat asarken bir baktım kurye.Kaşlarımı çatıp anneme doğru şaşkın şakın baktıktan sonra kapıyı açtım.Bir kargo gelmiş bana hemen kimliiimi verip imzaladım ve bir baktım gönderende mayisyagmuru 'nun adı filan var.-''Nasıl yani ne alaka dedim?'' Hemen hızlıca kutuyu açtım bir baktım bana yine çok güzel şeyler yollamış mayisyagmuru.Beklemediğim bir anda ansızın böyle bir şeyin gelmesi çok hoşuma gitti.İlk yolladığı kargodan ( şuradan ) haberliydim ama bu sefer ki kargodan hiç bahsetmemişti.Bu yüzden farklı bir heyecan farklı bir sevinç yaşadım.En önemlisi bu sefer eşiyle birlikte oluşturmuş kutuyu.Eniştenin de katkısı olduğu için daha bir farklı yeri oldu bende.
İçeriğine gelince;



Kargo kutusunu açtığımda bir çanta poşet çıktı içerisinde ise minik beyaz bir kutu,bir dosya bir kitap bir şal ve bir matruşka çıktı.
Matruşka ukraynadan alınmış ve papirüs mısırdan alınmıştı.Ne kadar özel bir şey değil mi?
(Başka ülkeden hediyeler geliyor bana yauuuww) 
....
Matruşka;Bu stil benim yarışmasını izleyenler bilir nurellanın matruşkaları var birde bir kuşu var.Ben iyi bir izleyici olarak her gün bakar nurellanın taklidini yapar keşke şu matruşkalardan benim de olsa derdim.Ayın 22'si günü yayında da yine içimden geçirmiştim ve ertesi gün kutudan matruşka çıktı.Annem direk baktı ve dedi ki -'' Kız dogruyu söyle sen mi istedin?'' ben de -''Vallahi haberim yoktu anne böyle bir kargodan hiç konuşmadık bile.'' dedim.Bunu sonucunda ben mi temiz kalpliyim,yoksa karşımda ki insanlar mı 6. hisse sahip çözemedim.İlk kargoda da aynısı olduğu için bu olay bir tesadüf olamaz.
Ardından diğer yolladığı güzellikleri inceledim.
Papirüs;öncelikle papirüs'ten bahsedeyim ne olduğunu bilmeyenler için.Papirüs bir bitki su bitkisi.Dikenli gibi oluyor bu papirüs'ü eski mısırlılar bez,yelken,hasır,kağıt olarak işlemişler.Mısırlılarda,yunanlılara sonrada romalılara geçmiş ta ki parşömen kağıdı yerini alana kadar kullanılmış.Yani; çok eski bir geçmişe sahip olan araç.Herhalde hayatım boyunca aldığım en özel hediye papirüs oldu.Bir de bu papirüs lisanslı.Keşke fotoğrafta ki bana gelen papirüs'e dokunma şansınız olsa çok farklı bir şey.Böyle bir şeyi bana yolladığı için minnettarım hayatım boyunca saklamak istiyorum.
....
Kitap; Elif Şafak-Ustam ve Ben. 2. defa Elif Şafak okuma şansım oldu üslubunu beğenmiştim kitabın içerisinde mor boş sayfa var başında ve sonunda onlar çok hoşuma gitti.
....
Şal; kandil günü size birden şal geliyor ne düşünürdünüz?(Günümüzde kapalı bayanlar baş örtüsü olarak kullanıyorlar.) Bence gaipten bir şeyler bana kapan kapan diyor.(İleride kapanmayı istiyorum)Hadi hayırlısı çok hoşlandım renginden babamın kabristanına giderken kullanmak istiyorum.

...ve Kutunun içerisinden çıkanlar;
Yine kawaii,yine kawaii bayılıyorum bu tarz şeylere.

Burada neler var;
Mini kelebek mandallar,5 adet aşk (gelin&damat) kürdanları,mini cüzdan şeklinde çift taraflı çanta aynası,agaç kalem,mantar görünümlü sevimli kalem, 2 adet biri elma diğeri yıldız pos-it,2 adet biri hayvanlı digeri barbieli desenli bant,50 tane chinchetas (tutturgaç)
....
Mini mandal;Artık mini mandal almama gerek kalmadı.Mandallar o kadar şeker ki oda dekorasyonum için şimdi tamamladım.Daha evvel ki kutuda mandal gelmişti onla birlikte işlem tamamdır şimdi geriye hasır ip ve bir kaç çiçekli kartpostal kaldı.
....
Kalemler; Tahta ve mantar kalemleri hemen masamın üzerindeki kalemliğimde yerini aldı bile. Çok tatlı durdu.
....
Kürdanlar;uww çok şekerler bu kürdanları kullanmıcam saklıcam.Böyle şeyleri seviyorum.
....
Ayna; Hemen çantama koydum yarın gezmeye gidicem orada çok ihtiyacım olur.Ayrıca mini bozuk para cüzdanımla aynı desende tek renkleri değişik çok uyumlu oldu.İhtiyacımda vardı böyle güzel bir şeye.
....
Desen Bantlar; Ben bu desen bantlardan çok aradım bulamadım.Ne dilesem mayıs yağmuru tarafından gerçekleştiriyor bir daha kine başka bir şey mi dilesem ne? Özellikle bu bantlar çok makbule geçti.Hayvanlı olanına aşık oldum.
....
Tutturgaç;Ben bunu ne yapabilirim diye düşünüyorum.Hiç tutturgaç kullanmadım ben muhakkak işime yarar ama nerede? 
....
Post-it: Post-it aşığı birine yollanabilecek en iyi şey bu dur sanırsam.Fakat ben bunları kullanmaya kıyamam ki çok güzel duruyorlar.
....
Lafın kısası(bu kısaysa uzunu nasıl acaba) beni böyle şeylerle mutlu ettiği için çok teşekkür ederim.Hep diyorum 2014'ün en güzel yanı güvenebileceğim gerçekten uzun yıllar sohbet etmek hatta görüşmek istediğim insanlarla doldu çevrem.Umarım bir gün sizinde şu pis sanal ortamda bu tarz insanlar karşınıza çıkar.

Yorum Gönder

0 Yorumlar