Kill Me Heal Me/2015 (Güney Kore Dizi)

-spoiler içermez-
Bana göre 2015 yılının en iyi dizisi, hatta bu dizinin üzerine bir dizi çıkabileceğini düşünmüyorum bile.Bu yıl bütün ödülleri alması gerektigini hak ettiğini düşünüyorum.Sırf ben değil ,Dünya çapında böyle bir düşünce var sanırım.İzleyen herkes diziye bayıldı diyebilirim.Geçenler de bir haber okumuştum yanlış hatırlamıyorsam Amerikalı bir psikolog dizinin yazarına mektup yollamıştı.Özet olarak; Tesadüfen buldugunu ve dizinin kurgusunun psikolojik yönünün mükemmel oldugundan bahsedip, yazara teşekkür ve tebriklerini iletmişti.(haber için tık tık) Hiç alakası olmayan bir psikolog bile böyle düşünüyorsa düşünün dizinin nasıl mükemmel bir konusu kurgusu oldugunu.Ayrıca o oyuncuların oyunculukları nasıl bir şeydi kelimelere dökemiyorum bile.Ji Sung ve Hwang Jung Eum'u ben ilk Secret Love dizisinde izlemiş ve ikisinin kimyasına resmen aşık olmuştum. Hatta Secret Love bittiği zaman büyük bir boşluk hissetmiştim.Keşke bu ikiliyi bir dizide daha görebilsem diye aklımdan geçirmiştim.Güncel olarak izledigim dizilerden biri oldugundan 2010'dan 2015'e bu içimden geçirdigim şey gerçek oldu.Tanıtımını gördüğüm andan itibaren konusu kurgusu kötü olsa bile umursamayacaktım ve kafama koymuştum ne olursa olsun izleyecektim.Hatta ben dizinin türüne bile bakmadığımdan başlamadan önce ağır dram bir dizi olacağını sanıyordum yani o kadar bir haber körü körüne başlamıştım.Fakat ilk bölümden itibaren Secret Love dizisinin bile üstüne çıktı bende.Yeniden birlikte aynı dizide görmemin yanı sıra konusu kurgusu her şeyine bu dizininde aşık oldum.Hala dizi aklıma gelip düşündüğümde Ji Sung nasıl 7 tane karakteri ayrı ayrı sanki farklı bir oyuncu canlandırmış gibi oynadı şaşırıyorum.Hani bir bakış bir druşu bir ses tonu hepsi mi ayrı olur birbirine benzemez anlamıyorum.Hele o duygu yüklü sahnelerde nasıl bu kadar gerçekçi oynayıp oyunculukta tavan yaptı bilemiyorum.Kesinlikle şiddetle izlemediyseniz hemen kaybetmeden bu diziye başlamalısınız.Her başlamadığınız süre sizin kore dizileri içerisinde kaybınıza yol açıyor.
Dipnot: Benim izlediğim dizilerde gelmiş geçmiş en beğendiğim sevdiğim favori dizim Secret Love dizisiydi,tabi Kill Me Heal Me dizisini izleyene dek.
Kill Me, Heal Me 
( 킬미, 힐미 -Öldür Beni,İyileştir Beni)

Tür: Romantik,Komedi,Psikolojik,Dram,Gizem
Senarist: Jin Soo wan
Yönetmen: Kim Jin man,Kim Dae jin
Yapımcı:Han Hee
Üretim şirketi:Pan Entertainment,Huace Media
Ülke:Güney Kore
Dil: Kore
Yayın Kanalı: MBC
Yayın Günleri: Çarşamba ve Perşembe
Yayın Tarihi: 7 Ocak 2015 - 12 Mart 2015
Saati: 21:55
Bölüm sayısı: 20
Süresi: 60 dakika
Konu:
Çocukluğunda yaşadıklarından dolayı travma geçiren Cha Do Hyun başka bir ülkeye okumak için gitmiştir.Fakat bir süre sonra 3. nesil bir chaebol olmak için Kore'ye büyük annesi tarafından geri çagırılır.Fakat Cha Do Hyun'un kimsenin bilmediği bir hastalığı vardır.Bu çoklu kişilik bölünmesidir.7 tane kişiliğe sahip olan Cha Do Hyun hem bunları çevresinden saklamak hemde şirketi tehtitlerden korumak zorundadır.Cha Do Hyun bu zorluklarla uğraşırken bir gün yolu Oh Ri jin ile bir şekilde kesişir.Oh Ri jin ilk yılında olan bir psikiyatristtir ve Cha Do Hyun'a gizlice yardım etmek ister.
Oyuncular:

Ana Karakterler:
Ji Sung/Cha Do hyun (Kişilikler:Shin Se Gi,Park Perry,Yoseob,Yo Na,Nana,Mr.X) 
Hwang Jung eum/Oh Ri jin
Park Seo joon/Oh Ri on
Oh Min seok/Cha Ki joon
Kim Yoo ri/Han Chae yeon

Destekleyici Karakerler:
Choi Won young/Ahn Gook
Ko Chang seok/Seok Ho pil

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Benimde bu diziye kadar en favorim Secret Garden dizisi idi. Ama kill me heal me'yi izledikten sonra üstüne dizi tanımaz oldum. Muhteşem bir hikaye, kurgu, oyunculuk örneği. Totalen şahane bir yapım gerçekten. Secret Love'a önceleri bakmıştım. ilk bölümler hiç sarmamıştı. En sevdiğim diyorsun gene aklımı çeliyorsun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum düşüncelerine,aynı şekilde düşünüyoruz.Eğer dram tarzı seviyorsan Secret Love acayip ssarıyor çok farklı bir konusu var.Çeliyorum değil mi? :D

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)