İmam Sarığı Tatlısı Yapılışı

Hafta sonu çok yoğun geçti 2 gün boyunca evde misafirlerin biri gitti biri geldi bayağı yorucuydu.Misafirlere ikramlık için bir kaç bir şey denedim. Denediklerimden biri de imam sarığı tatlısıydı.Yapması basit fakat bayağı yorucu bir tatlıydı. Kek ve ya krema da problem yok ama kekin içerisinde kremayı koyup kenarlarını krema kaplarken bayağı uğraştırdı.Yapması çok uzun sürmedi ve yemesi çok kısa sürdü.Herkes beğenince bende hemen bloguma yazma gereği duydum.Tadı çok farklıydı yerken yaş pasta yiyormuş hissi veriyordu.Üstünde ki bitter çikolata donduğundan yerken çıtır çıtır yapıyor bu da çok hoş bir his veriyordu.

İmam Sarığı

Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı su

Kreması için:
3 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya

Üzeri için :
100 gram bitter çikolata 
(Ben  Dr.Oetker Cake Icing kullandım)

Kenarları için:
Hindistan cevizi

Malzemeler:
Yumurtayı ve şekeri iyice çırpın
Ardından diğer malzemeleri karıştırıp çırpmaya devam edin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt koyun, kek hamurunu güzelce yayın. 
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
 Kek soğuduktan sonra su bardağını ıslatıp kekleri bardakla kesin. 
Normalde 20 tane filan yuvarlak çıkıyor
 (Ben azim yaptım 26 tane çıkarttım.Tamamen bittiğinde 13 tane oldu.)
Kremanın bütün malzemelerini karıştırıp pişirin.
Kestiğimiz kekin birini alın bir kaşık krema koyup diğer kekle kapatın.
Kenarlarına krema sürüp hindistan cevizine bulayın.
Bütün kekleri bu şekilde yapın .
En son çikolatayı benmari usulü eritin ve bir kaşık yardımıyla üstüne kenarlarına taşırmadan yayın.
(Ben  Dr.Oetker Cake Icing kullandığım için  ambalajın kenarını yırtarak yaydım.İşin basitine kaçtım.)
1 gün buzdolabında beklettikten sonra  ikram edin.
Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar