Acil Bitmesi Gereken Kozmetik Ürünleri

2014 biterken odamda ummalı bir temizlik yapma kararı aldım ve çogu kozmetik ürününü çöpe atmak zorunda kaldım.Neredeyse koca çöp poşeti kozmetik ürünü çöpe haliyle dogaya karıştı.Bu işin sonunda anladım ki ben çok aç gözlü bir insanım her gördügüm ürünü almışım hediye gelen ürünleri kullanmamışım ve sonunda tarihleri geçmiş sonucunda kozmetik ürünüm kalmadı desem yeri hepsini hiç kullanmadan çöpe doldurdum.Verdigim paraya mı acıyayım yoksa verdigim zarara mı bilemedim.Bunun üzerine elimde kalan bütün ürünleri son kullanma tarihlerine göre ayarladım ilk partide acil bitmesi gereken kullanma tarihinin bitmesine 1,2 ay kalan ürünleri seçtim.


Acilen bitmesi gereken ürünlerim;
Bir kaç parça acilen bitmesi gereken son kullanma tarihi ocak ve şubata kadar süren ürünler vardı ilk parti olarak bunları seçtim.Ocak ayı süresinde 1 ay boyunca bunları bitirmem gerek.Hangi ürünün ne oldugunu ayrı ayrı yazayım.

Lip Smacker
Bu üründen hoşlanmadım. Bunun farklı şekilleriyle birlikte çeşit çeşit bana hediye geldi. Sadece denemek amaçlı 
Cocacola'lısını açmıştım ve kola tadı var sanki asiti kaçar ya kolanın böyle birden içersin şekerli kötü bi tat olur aynen öyle tadı.Dudakları kahve rengi mi desem böyle koyu mor gibi bi acayip renk yapıyor ayrıca dışarı çıkarken sürdügünde bir süre sonra bende mide bulantısı yaptı.Bende geride kalan farklı lipleri dagıttım.Yani bu amerikan ürününü sevemedim kara gözlüm.Şimdi bunu nasıl bitireceğimi düşünüyorum.Ürün geleli çok oldu son kullanma tarihi yok ama bana geleli bi 6 ayı geçmiştir ondan bitmesi gerekenler listeme aldım.

Komili Antibakteriyel  El Temizleme Jeli
Bu bitirilmesi gereken bir ürün değil aslında ama bitirmek istiyorum aksi taktirde çöpü boylayacak.Bebe şampuanı kullanıyordum bi ara saç dökülmesinden dolayı onun yanında hediye olarak almıştım.Kokusu çok güzel elde belli süre sonra kuruluk yapmıyor.Fakat 1 yılı geçti sanırım bu ürünü açalı çok oldu o yüzen bakteri üretebilme kapasitesi yüksek oldugundan bitmeli diye düşünüyorum.

wh-Efendi Acı Badem Sütü
Acı badem sütüne karşı zaafım olunca işi abartıp fazlaca aldım geçenlerde de son olarak Bebak Acı badem sütü alınca bu süt unutuldu gitti.Maalesef şubat son kullanma tarihi olarak yazılmış arkasına .. Olayın içinde acı badem olunca çöpe yollanmaması gereken bir ürün olarak düşündüm.Büyük ihtimal yüzüme kullanmak istemeyecegim bir zaman dilimin denk geldiginden vucut sütü olarak değerlendircem el ayak kol bacak ALLAH ne verdiyse sürcez artık.Bi şekilde ocak ayı içerisinde bitmesini diledigim ürünlerden biri Acı Badem Sütü.Acı badem Sütünün en güzel özelligi yumuşacık yapması cilde iyi gelmesi kendimi yenilenmiş hissediyorum o yüzdende acı badem sütünü çok seviyorum.

fischem deotak
Yengem bunun üzerine okumadan krem diye almış.Bilinçsiz tüketici :) kullanmak istemedigi için bana vermişti bir yaz günüydü nerden baksak bi 5 ay filan geçmiştir vereli.Yine tarihi son noktaya gelen bu ürünü kullanmam gerektigini düşündüm kokusunu sevdim 7 gün idare ediyormuş.Fakat tam kullanmayı düşündügüm zaman internette meme kanseri ile ilgili yazıyı okuyana kadar.Fotografı çektikten yarım saat sonra yazıyı gördüm ve fotografı çektikten 45 dakika sonra bu ürün çöpe sıkıldı. Elveda kullanamadıgım deotak.

DERACINE Tonik
Bu tonige bayılıyorum ben yahu sürdükten sonra yüzümdeki deliklerin kocaman açıldıgını bi ferahlık oldugunu hissediyorum.Bunun eşi temizleme sütüydü severek bitirdim kremi de vardı 3 lü setti diyebilirim fakat diger iki ürün biterken bu tonik kaldı.Diger ürünlerde aynı şeyden muzdarip tarihinin bitmesine az kalmış.Yüzüme tonik uygulamayı hiç istemiyorum fakat bitmesi gerek bu yüzden acil listeme ekledim.
Eger hiç kullanmayan varsa tavsiye ederim.

Tresan Hair Tonic
Duştan çıkınca bu spreyi saçına sıkıp kafana masaj şeklinde yedirince saç dökülmesine iyi geliyor diyerekten teyzem getirmişti 10-12 tane vardı.Çok işe yaradı cidden dedigi gibi saç dökülmeme iyi geldi ayrıca bitkisel olmasını daha çok sevdim.Kokusuna gelince harika bir kokusu var parfüm sıkmış hissi veriyor .Saçını yıkamazsan 3-4 gün kokusu devam ediyor en çok kokusunu sevmiştim. Saçları parlak göstermesi de ek avantaj saglamıştı 2 tanesini kullandıktan sonra geçen yıl bıraktım 2014 bahar ayında kalanını harcadım şimdi 5 tane filan kaldı ee yani nerdeyse 2 yıldır ürün var son kullanma tarihi olmasa da bu üründe kaldıkça zararlı hale gelir mantıgıyla ocak ayından itibaren düzenli kullanarak bitirmek istedigim ürünler arasında.1 ayda bitiremem ama düzenli kullanırsam 3-4 ayda biter sanırım..

Yılan Yağı
Çektikten sonra çöpe şutladıgım diger ürün.İçime sinmedi kullanamadım.Yılan yağı saç dökülmesine iyi geliyor dediler aldım hemen hemen 4 kez filan kullandım bi işe yaramadı öylece duruyordu.Acil bitmesi gereken ürünler arasına almıştım ki kapagını gördüm kirli gibiydi nenin nesi bu diye baktım veeee kapagı açık kalmış birazı dökülmüş bende bu üründen hayır gelmez dedim ve çöpe attım.Fotografını çekmiş bulunmuştum yinede listemde yazayım dedim.Yılan yagı bende işe yaramadı sevemedim kara gözlüm.

 NOB -Asetonsuz Oje Temizleme Mendili
Çok uzun zamandır jelatini bile açılmamış şekilde kuzu kuzu duruyordu tarihi yok ama belli süre sonra bence etkinligini yitirecegini düşündügüm bir ürün.Bunun beyaz kabı olanını bitirmiştim çok memnun kalmıştım. İçinde 30 ped oluyor ve aseton gibi de değil yağlı birşey. Mouse'm boya olmuştu çıkarayım dedim mouse nerdeyse eriyordu.Sonra odamın prizine oje sürülmüştü nerdeyse eritiyordu ve son olarak annem nerden aklına geldiyse şu duvarlara yazı yazılan boya spreyden almış ocagın içi çizik olmuştu onu beyaza boyamak istemiş :D :D ocak yandıktan sonra sap sarı bir renk almıştı onu çıkartmak için 2 hafta ugraştı çıkartamayınca mutsuz oldu bende anne al bir nob pedi dene dedim onuda çıkardı.Yani bu üründen korkulur denemeniz gereken bir ürün ojeyi hızla çıkarıyor hatta ovalamıyorum bile tırnagımı üzerine pedi koyuyorum çekiyor.

...ve son ürün 

jane ashley oje
6 renkten 4 ürün kaldı ben oje sürmekten sıkılıp bırakınca bu güzelim ojelerde miadını doldurmaya başladı herhalde buzdolabının kapagında 10 dan fazla renkte oje duruyor.Yarısını çöpe attım kabus gibi attıgım halde hala bir sürü.Ama özellikle bu 4 ünün bitmesi gerek 3 yılı geçti elime geçeli. Artık miadım doldu beni çöpe at sinyalleri vermeye başlamış kendini belli ediyor yani.O yüzden listemi bitirirken bu 4 ojemi de yazmalıyım diye düşündüm.Severek kullandıgım bir marka kaliteli oldugunu düşünüyorum sürdügüm zaman hoş duruyor tırnaklarda filan .Keşke bitse ama bitecek gibi durmuyor.




..ve yazımı bitirirken şunu belirtmeliyim kesinlikle markasız ürün kullanmayın orijinal olsun özellikle çin mallarından kozmetikte uzak durun çünkü çinde hangi fabrikada ne maddeler katılarak yapılıyor bilemezsiniz. Paranız yoksa bile biriktirin bu gün almayın da yarın alın ama ucuz almayın indirimleri filan takip edin.Ucuz ürünlerin çogu çinden gelen ürünler oluyor.Lütfen kozmetik ürünlerini kozmetik magazalarından alın bir milyonculardan almayın özellikle doldurma parfüm kullanmayın.Merdiven altı olaylardan da kaçının.

Son olarak aldıgınız ürünleri 1 yıl içerisinde bitirmeye çalışın kalırsa sonrası biraz bize ve dogaya zararlı oluyor.Ben artık daha bilinçli olmak adına fazla ürün almama kararı aldım.Elimdeki ürünlerinde son kullanma tarihi geçmeden bitirme ve bi ürün bitmeden gidip aynı ürünün farklı markasını almama kararı aldım.

Umarım sizlerde öyle yapar bu şekilde hem dogaya hemde kendimize zarar vermemiş oluruz.

Bir başka yazımda görüşürüz anacım.

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. yılan yağı değil de saç bakım yağı süper bence hem saçları gürleştiriyo benim kullandığım naturalite diye bi saç yağı

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)