Nice Guy Kore Dizisinin Türk Versiyonu Günahkar Başlıyor

Yarın akşam ilk bölümü ekrana gelecek olan Günahkar'ın hem fragmanları hemde afişleri uzun zamandır dikkat çekiyor ilgi görüyordu...Nihayet bekleyenler için yarın dizi başlıyor.Her ne kadar kore fanları bu durumdan memnun olmasa da maalesef Kore dizisi olan Nice Guy dizisinin uyarlaması olarak başlayacak dizi.Tabi sonra ne kadar değiştirirler bilinmez.Malum Kore dizisi uyarlaması olarak başlayıp Türk dizisine baglanan çok dizi izledik.Memnun olmayan tarafta olsam da bu diziye bir şans verip ilk bölümünü izlemek istiyorum.Başrollerde yine bir Kore dizisi uyarlaması olan Bir Aşk Hikayesi dizisinin başrolü Korkut Ali yani Seçkin Özdemir ve en son Arka Sokaklar dizisinde Leyla Candaş rolünde gördügümüz Gülcan Arslan baş rolde.Umarım dizinin senaryosunun çok dışına çıkılmamış ve sulandırılmamış güzel bir dizi izleriz.
Birazcık dizi hakkında bilgi vereyim;
Günahkar


Yönetmen: Berat Özdoğan
Yapım : MF Yapım
Senaryo Uyarlama: Makbule Kosif- Nalan Merter Savaş- Gülsef Karagöz- Zafer Özer Çetinel
Genel Koordinatör: Uğur Atukman Taban
Uygulayıcı Yapımcı: Özer Erten
Görüntü Yönetmeni: Hakan Okumuş
Proje Koordinatörü: Engin Kocagöz
Yardımcı Yönetmen: Hülya Gezer
Yapım Koordinatörü: Murat Kalender
Başlama Tarihi: 5 kasım 2014
Saati: 20:00

Konu:

Ali Yusuf ve Aslıhan aynı mahallede büyüyen iki genç. Biri tıp fakültesinin dahi çocuğu, diğeri çalıştığı televizyon kanalında sansasyon yaratacak haberler yapma ve bu yolla "seçkin" ve tabi ki "zengin" olma peşinde genç bir kız. Ve bir gece Aslıhan sevdiği adamı bir otel odasına çağırdığında değişiyor her şey! Odanın ortasında bir cesetle öylece kalakalmış olan genç kız, bin bir güçlükle biraz olsun uzaklaşabildiği yoksul ve sefil hayata dönmektense ölmeyi tercih ediyor. Ali Yusuf izin vermiyor tabii buna. Okuldan atılmayı, katil olarak anılmayı, bütün ömrünce bu sabıkayla yaşamayı göze alarak suçu üstüne alıp, polise teslim oluyor.. Cezası bitip dışarı çıktığında ise ne Ali Yusuf'un bıraktığı dünya aynı ne de dünyanın bıraktığı Ali Yusuf, aynı Ali Yusuf! Aldığı tıp eğitimi ve zekası sayesinde bir nevi merdiven altı doktorluğu yapmaya başlar. Yavaş yavaş insanlıktan soyunduğunu ve giderek kaçtığı canavara dönüştüğü fark etmez bile. Hayat böyle akarken yerden binlerce fit yüksekte bir uçakta Ali Yusuf, unutmaya çalıştığı tüm geçmişini karşısında bulur, Aslıhan’ı! Bu karşılaşmaya sebep olan çaresiz bir genç kadın vardır. Ölüme yakın Saliha! Ali Yusuf, gerekeni yapar. Aldığı tıp eğitiminin hakkını vererek Saliha’yı ölümün kollarından çeker, alır. Kader, şans, alın yazısı, tesadüf… Adı ne olursa olsun, üç kişinin yollarını kesiştiren o an hepsinin hayatının yönünü değiştirecek bir kırılma yaratır.

Oyuncular:

Ali Yusuf
Seçkin Özdemir

Tıp fakültesi 4. sınıf öğrencisi... On iki yaşından beri âşık. Zeki, dürüst, samimi, duyarlı, bilinçli, içli, bir kez değen gözü tekrar çağıran keskin bir güzelliğe sahip. Hocaları Ali Yusuf’un dâhi bir doktor olacağını düşünür. Seçtiği meslek tesadüf değil, acı dindirmek, derde devâ olmak onun tabiatında var. Hayatı "vermek" üzerine kurulu olan Ali Yusuf'un ister gözle, ister sözle söylensin; asla kayıtsız kalamadığı cümle; "Bana yardım et!" İstanbul'un sahile yakın -şehir varoşu- sayılabilecek bir semtinde babası ve kız kardeşi ile yaşar. Annesini küçük yaşta kaybetmiştir. Birlikte büyüdüğü, çocukluk aşkı Aslıhan birini öldürür. Sevdiğinin yüzüne en küçük gölgenin düşmesine bile tahammülü olmayan Ali Yusuf için âşıkın nesi var ise mâşuka fedâ’dır... Suçu üzerine alır. Ay yüzlü Yusuf, aşk kuyusundan çıkartılır, zindana atılır adeta... Yıllar sonra cezası bitip dışarı çıktığında, ne Ali Yusuf'un bıraktığı dünya aynı dünyadır ne de Ali Yusuf, aynı Ali Yusuf.

Saliha
Gülcan Arslan
25 yaşında. Bugüne kadar gerçekten âşık olmamış... Hayatta en iyi tanıdığı his; başarı. Zeki, eğitimli, elegan ama agresif, ona dost olmak zor, düşmanı olmayı ise kimse istemez, hız tutkunu, bir evin bir kızı, babasının dev şirketinin ve servetinin şimdilik yasal tek varisi... Saliha, Aslıhan'ın sahip olmak için aşkını bile feda ettiği her şeye doğuştan sahiptir. Fikret kızına çocukken masal yerine hedeflerini anlatmıştır; "Benim yerimi sen alacaksın, unutma sen herhangi biri değilsin, benim kızımsın, çok çalışacaksın, asla hata yapmayacaksın!..." Saliha çocukluğunu yaşayamamıştır... Sıradan kız çocukları gibi bebeklerle oynayamamıştır... Bu içinde ince bir sızıdır. Asıl acısı ise babası tarafından sürekli aşağılanan annesini evi terkederken yalnız bırakması ve uzaklarda ölürken yanında olmamasıdır. Saliha; babasının ona gösterdiği hedefi varoluş sebebi olarak kabul etmiştir. Tâ ki gerçek varoluş sebebini bulana kadar. Bu buluş ve buluşma Saliha'ya çok ama çok pahalıya mâl olsa da, bakışlarını bir an bile başka bir yöne çevirmeden yürüyecektir kendi uçurumuna: Ali Yusuf'a... Aşk; ondan başka ne varsa unutmaktı. Her şeyi unuttuğunda, bir tek onun adını hatırlamaktı... Saliha sevmenin sonsuz affetmek olduğunu öğrenecektir.

Aslıhan
Hazal Filiz Küçükköse
Umut vaat eden yeni mezun, genç bir tv muhabiri... On iki yaşından beri Ali Yusuf’un mâşuk’u. Peki, âşık mı? Aslıhan kendinden başka birine aşık olabilseydi, bu kesinlikle Ali Yusuf olurdu... Zeki, güzel, dişi, çok ama çok hırslı, gerektiğinde yalan söylemekten, insanları kırmaktan asla çekinmeyen Aslıhan; annesinin umudu, abisinin yumruk torbası, Ali Yusuf'un gözbebeği... Zengin ve seçkin bir hayata geçiş yapmak için bu meslek onun için biçilmiş kaftan. Çünkü acelesi var. Çünkü bir an evvel yaşadığı varoştan, hiç tanımadığı babasının gidişi hakkında her seferinde başka bir hikaye uyduran annesinden, canı istediğinde bütün mahallenin önünde onu öldürürcesine döven abisinden ve aslında bütün bunların asıl sebebi olarak gördüğü yoksulluktan hiç dönmemek üzere hızla uzaklaşmak zorunda... Kendini fark ettirmeli, muhteşem bir hayatı her zerresiyle hak ettiğini herkese göstermeli. Aslıhan, bakışlarını bir yere kilitlediğinde, oraya ne pahasına olursa olsun ulaşır. O, asla durmaz.

Kara Sado
Korel Cezayirli
Cinayetten hüküm giyince Tıp Fakültesi’nden atılan Ali Yusuf; on yıl kaldığı cezaevinden çıktığında sabıkası yüzünden ne okula dönebilir, ne de iş bulabilir. Cezavinde tanıştığı ve arkadaş olduğu Kara Sado isimli genç adamın mafyatik bağlantıları vardır. Ali Yusuf’un tıp konusundaki maharetini fark eden Kara Sado bunu değerlendirmek ister. Ali Yusuf kısa zamanda kendini yer altı dünyasının kaçak doktoru olarak bulacaktır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar