Karnıyarık Yapılışı


İlklerim devam ediyor...Yine herkes tarafından çok beğenildi  yaptığım yemek  ve  beğenilirse blogumda paylaşcam demiştim.Umarım siz deneyenler de beğenirsiniz;
^_^



Malzemeler;
  • 1 kilo orta boy patlıcan
  • 4 orta boy domates
  • 3 tane büyük kuru soğan
  • 250 gram kıyma
  • 4 tane yeşil sivri biber
  • 1 tane kırmızı biber
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 su bardağı + 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı salça

Yapılışı;
  • Patlıcanları  şerit şeklinde (alacalı) soy
  • Hafif uzunlamasına bıçakla çiz (yar)
  • 2 su bardağı sıvı yağda kızart
  • Havlu kağıda  kızartılan patlıcanları al
İç Harcı (Kısık Ateşte);
  • Soğan,biber ve sarımsakları yemeklik doğra (sarımsakları havanda dövebilir ve ya rendeleye bilirsiniz)
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağda kavur.
  • İç pembeleşince kıymaları ekle iyice kıymaları pişir.
  • Sonra küp küp doğranmış domatesleri ekle( Ben kabuklarını soymadım siz soyabilirsinizde)
  • Domatesler kendini salıp ölünce  ince doğranmış maydanozları  ekle
  • Son olarak 1 yemek kaşığı salça ekle ve iyice karıştır.
  • İç kendini  biraz daha salınca  1,5 tatlı kaşığı tuz ,1 tatlı çay kaşığı karabiber,kırmızı pul biber ekle.
  • Hepsi birbirine karışınca ocağı kapat.
Yapımı;
  • Çizmiş olduğumuz  patlıcanları çorba kaşığı ya da tatlı kaşığı ile  hafifçe açıyoruz.
  • Harcı  açtığımız bölüme doldurup tencereye diziyoruz.
  • Üzerine 1 yemek kaşığı salça,yarım tatlı kaşığı tuz,1 su bardağı su ile  ayrı bir kapta  salçayı ve tuzu eritiyoruz.
  • Daha sonra bu  sosu  patlıcanların üstüne döküyoruz.
  • Yüksek ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz.
  • Kaynadıktan sonra  ocağın altını kısıyoruz.
  • 15-20 dakika kadar  pişiriyoruz  ( suyu az kalana kadar pişiyor)

Yorum Gönder

0 Yorumlar