Kaze Tachinu (Anime Film)

Hayao Miyazaki'yi sevenler bilir ki bu anime en özelidir.Çünkü son animesi budur.İzlerken düşündügüm şey bence huzurlu ve dizgin şekilde bitirmesi emekli olduguna işaretti sanatçının sanatının 10 yıl sürmesinin çogu zaman repliklerde yinelenmesi bende bu duyguyu uyandırdı. Sonra çok özel sahneleri vardı mesela deprem sahnesi vardı oha woooahh dedim o kadar gerçekçiydi ki o sesler o sallantı çok tuhaf etti beni.Hayao Miyazaki farklı denilebilecek hissettirebilecek bir anime olmuş ...Anime de bir adamın hayalleri var aşkı arasında kalması anlatılıyor adam sonunda hayallerini mi yoksa aşkını mı seçecek.Hemen tanıtayım;


Rüzgar Yükseliyor(風立ちぬ)Kaze Tachinu



Yönetmen Hayao Miyazaki
Yapımcı Toshio Suzuki
Senarist Hayao Miyazaki
Oyuncular Hideaki Anno
Müzik Joe Hisaishi
Dağıtıcı Studio Ghibli
Cinsi Sinema filmi
Renk Renkli
Yapım yılı 2013, Japonya
Çıkış tarih(ler)i 20 Temmuz 2013
Dil Japonca , İngilizce
Süre: 126 dakika
Ödüller: Yılın Animasyonu Dalında Japon Akademi Ödülü 2014 • Hayao Miyazaki,En İyi Müzik Dalında Japon Akademi Ödülü 2014 • Joe Hisaishi,Satellite En İyi Animasyon Filmi Ödülü 2014 • Studio Ghibli



Dipnot:
Kaze Tachinu (Japonca:風立ちぬ; Türkçe:Rüzgar Yükseliyor) , Hayao Miyazaki'nin yazıp yönettiği 2013 yapımı Japon anime filmdir. Konusunu Tatsuo Hori'nin kısa öyküsü üzerine olan Kaze Tachinu adlı mangadan alan film, Jiro Horikoshi'nin kurgusal biyografisi niteliğindedir. Jiro Horikoshi, İkinci Dünya Savaşında kullanılan Mitsubishi A6M Zero savaş uçağının tasarımcısıdır.(Alıntı)

Konusu:
The Wind Rises, uçaklara bir hayli ilgili olan ve bir gün uzman bir uçak tasarımcısı olmanın hayallerini kuran başkahraman Jiro'nun hikayesini ele alıyor. En büyük idolü ise bu alanda tanınmış bir uzman olan, Alpler'in ötesindeki Caproni'dir. Caproni işlerinin estetik güzelliği ve muazzam teknik becerisiyle bu alanın önde gelen isimlerinden biri olmuştur.
Çocukluğundan beri görme sorunları yaşayan Jiro, 1930'ların sonundan önemli bir kurumun uçak departmanına girmeyi başarır. Zaman ilerledikçe başarısı patronlarının da ilgisini çeker ve onu istediği gibi tasarım yapması konusunda özgür bırakmaya karar verir. İkinci Dünya Savaşı başlamak üzeredir ve Jiro'nun hayatında birçok şeyi değiştirecektir.(Alıntı)



Yorum Gönder

0 Yorumlar