Sekai-ichi Hatsukoi (anime)

Yaz geldi geleli bir kaç gün kaybolup kaybolup anime izleyip geliyorum.Misafirler gittikten sonra hemen kafam dagılmalı dedim dizi mi? anime mi?dizi mi? anime mi? derken dizi yerine anime izlemek daha değişiklik olur diye düşündüm ve anime  izlemek için kolları sıvadım anime aranırken bu anime aklıma geldi bir kaç kez netten tanıştıgım uzak dogu severlerin tavsiyesi olan ...Ama adını unutmuştum ne diye düşünürken pat karşıma çıktı.Şimdi bu anime biraz  alışagelmişin dışında Shounen-Ai türünde bir anime  yani bilmeyen için cinsiyetleri aynı olan karakterlerin  aşk yaşaması diyebiliriz. :) ...yani bir nevi lgbt olan karakterleri konu alıyor.Özellikle homofobik olan  insanların izlemesi gereken harika bir animeydi.Ön yargıları biraz olsun kırılır en azından pislik pislik düşünmez  davranmazlar.Özellikle bölümlerin altındaki yorumlar ve begenilmeme sayısını baz alarak diyebilirim ki genel olarak izleyenlerin beğenisini almış bir anime.İçerisinde hentai  türünü barındırmaması daha çok hoşuma gitti.Bu anime  bize farklı  bir pencereden  bakmanızı saglıyor.Anime de  ilişkiden çok aslında  cinsel tercihi farklı olan insanların nasıl düşündügünü nasıl aşık olduklarını  anlatan  müthiş bir animeydi.2 sezondan oluşan(keşke  daha fazla sezon olsaydı) 2011 yapım animesi bir çırpıda bitirdim.Cinsel tercihi farklı olan insanların bu denli  naif düşünebileceklerini düşünemezdim iyi ki böyle bir anime yapmışlar dedim izledikten sonra.Bence izlemelisiniz...Biraz tanıtımını yapayım...
Dipnot: 15 Mart 2014 'te manga'nın yani bu animenin film uyarlaması vizyon yapmış.
Sekai-ichi Hatsukoi: Hatori Yoshiyuki no Baai

Yönetmen Chiaki Kon
Senarist Rika Nakase
Müzik Hicri Anze
Stüdyo Stüdyo DEEN
Yayın kanalı  TV Saitama
Yayın Tarihi 9 Nisan 2011 -25 Haziran 2011
Bölümler 12 +2 ova=14

Sekai-ichi Hatsukoi 2
Yönetmen Chiaki Kon
Senarist Rika Nakase
Müzik Hicri Anze
Stüdyo Stüdyo DEEN
Yayın Kanalı TV Saitama
Yayın Tarihi  7 Ekim 2011 -23 Aralık 2011
Bölümler 12 
Konusu:
Ritsu Onodera babasının yayın evi olanhayli zengim ailesi olan bir erkektir.Lisedeyken ilk aşkı üst sınıfında bulunan Masamune Takano'dur.Bir gün Ritsu kütüphanede Takano'yla karşılaşır ve ona aşkını itiraf eder.Zaman geçtikçe Takano ve Ritsu sevgili olurlar.Bir gün bir yanlış anlaşılma yüzünden ayrılmak zorunda kalırlar.Yıllar sonra Ritsu babasının yayın evinde Edebiyat editorlügü yaparken kıskançlıklara maruz kalır ve hakkında torpilli diye laf çıkar.Bunun üzerine Ritsu babasının yayın evinden ayrılarak başka yayın evine Edebiyat editoru olmak için başvurur.Edebiyat editorlügüne işe alındıgını sanan Ritsu yanlış anlaşılma sonunda manga editorü olur.O bölümde işe başlayan Ritsu yıllar önce ayrıldıgı sevgilisi Takano ile karşılaşır.Takano artık Ritsu'nun patronudur. Takano Ritsu'nun ilk aşkı oldugunu farkedince ,yıllar önceki aşk gerçek miydi bunu ögrenmeye çalışır...ve Ritsu'ya seni seviyorum dedirtmek ister. Takano amacına ulaşabilecek midir?
Karakterler;
Ritsu Onodera
Ritsu 25 yaşında ilk aşkını unutamayan hayli zengin bir aileden gelen  Edebiyat editorü bir erkektir.
Masamune Takano
Takano 27 yaşında  ailevi sorunları olan  ilk aşkını unutamayan elit bir aileden gelen baş manga editorüdür.
An Kohinata
Ritsu'nun  çocukluk arkadaşı aynı zamanda ailesinin zoruyla  nişanlısı olarak kabul ettirmek istediği kız arkadaşıdır.Ne kadar Ritsu  An'ı itse ret etse de An bir türlü duygularını bastıramamıştır.
Takafumi Yokozawa
Yayın evi  satış sorumlusu Takano'nun üniversite arkadaşıdır.Takano ile bir gece yaşadıktan sonra  aşık olmuş fakat aşkına karşılık bulamamıştır.Takano'nun en iyi arkadaşı olarak kalmıştır.
Chiaki Yoshino
28 yaşında yayın evinde Mangakar'dır.Çocukluk arkadaşı Hatori  aşkını itiraf ettikten sonra onu kaybetmemek için  aşkına karşılık verir zaman geçtikçe Hatori'ye karşı hisleri güçlenir.
Yoshiyuki Hatori
Küçük yaşlardan ihtibaren  Chiaki'ye karşı hisleri vardır fakat yıllardır bunu belli edememiştir.Chiaki'nin bu durumu anlamaması Hatoriye acı vermeye başlamıştır bununla baş etmek için hem çocukluk arkadaşı hemde editorü olan  Chiaki'den ayrılmak ister  fakat bunu başaramayıp daha fazla baglanacaktır. 28 yaşında yayın evinde editör.

Yuu Yanase

Yuu ile Chiaki  mangakar ayrıca ortaokuldan arkadaştır.Yuu Chiaki'den hoşlanmaktadır fakat asla aşkına karşılık bulamayacaktır.
Shouta Kisa
Çok başarılı bir editördür.30 yaşında olan karakter  yaşadıgı süre boyunca sadece yüzünü beğendigi insanları gözüne kestirir onlarda  bir gece geçirip  daha sonra dalga geçerdi aşka inanmazdı ta ki bir gün  kitapçıda  satış elemanı Kou'yu görene kadar ...İlk bakışta aşık olan Kisa  her gün kitapçıda Kou'yu izlerdi.Ta ki Kou onu fark edene kadar.
Kou Yukina
21 yaşında sanat öğrencisi olan Kou part time olarak kitapçıda çalışan bir karakter.Kızların gözdesi.Daha önce hiç bir erkege karşı duygu beslemeyen Kou bir gün en sevdigi manganın  editörü Kisa ile  tanışır ona aşık olur.
Ryuichiro Isaka
Yayın evi sahibinin oğludur.Biraz şımarık ve asi olan Isaka küçük yaşlarından ihtibaren yardımcısı olan   Kaoru'ya aşk beslemektedir.Fakat bunu bir türlü söyleyememektedir.Birde üzerine Kaoru'nun babasına aşk beslediğini düşünmektedir.
Kaoru Asahina
Isaka'nın küçük yaşlardan ihtibaren yardımcısı olmuştur.Ailesi kötü günler geçirmiş zor durumda kalmıştırçÜzerine birde  ailecek kaza geçirince Isaka'nın babası sahip çıkmış onları  köşke yardımcı olarak almıştır.Bir gün Isaka Kaoru'ya bir çicek vermiştir o çicek sonrası Isaka'ya karşı hisleri olmuştur.
Kanade Mino
Mino'nun karakteri hakkında fazla bir şey bilinmemektedir.Editör olan mino genelde  kötü zamanlarda ve sıknıtılı anlarda pozitif duruşuyla ortamı yatıştırır yumuşatır.O da Takano'nun editör ekibinin bir üyesidir.



Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Merhaba. Öncelikle yazınızı çok beğendim. Sormak istediğik bir şey var. Dizi sanki 5.Bölümden değişiyor gibi. Bunu açıklayabilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 ayrı çift var diğer çiftin hikayesine geçmiştir büyük ihtimal. :3

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. sanki bir tane sevgililer gününe özel ovası vardı diye hatırlıyorum

      Sil
    2. Evet olması lazım. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)