Hallyu Nedir?

 Bu aralar ne nedir ne ne değildir işine fazla kaptırdım kendimi madem terimlerle ilgili yazı yazıyorum bari bu  terimde eksik kalmasın dedim ve kolları sıvadım ...
Hallyu  terimini gördügüm de ah ah keşke bizim de hallyular olsa ülkemiz tanınsa diye iç geçirdigim bir gerçek var.Cidden böyle güzel kültürümüz varken  bizim neden hallyu dalgamız yok ?


Hallyu  koreli oyuncular,mankenler,kpop sanatçıları,sunucuların  başka ülkelerde ünlü olmasına  hallyu denir.Özellikle de   asya ülkelerinde ünlü olanlara deniliyor..Asıl anlamı kore dalgası  ve ya kore akışı demek.Biraz derinli araştırdıgımda tek bu da değil bu kore dalgası içerisinde

  • Popüler müzik de "K-pop" olarak bilinen,
  • Dramalar , ya da "K-drama"
  • Dil
  • Teknoloji de dahil olmak üzere, akıllı telefonlar ve otomobiller
  • Animasyon çizgi roman ve filmler
  • Mutfak

gibi  türlerde  bu hallyuda rol oynuyormuş .Sonuç olarak mantıklı düşünürsek diyebiliriz ki  Güney kore kültüründe  dünya üzerinde ne çok ünlüyse ne çok tanılıyorsa ona hallyu denir.Kpop  sanatçıları ve  oyunculara da hallyu star deniyor.Ayrıca 1994 te başlayıp tam olarak 1999 da hallyu kelimesi pekin gazeteleriyle hayata giriş yapmış.Daha sonrada işte   koreyi tanıyan ülkelere yayılmış. İşte böyle umarım bir gün bizim Türkiye içinde böyle  terimler icat edilir ve kültürümüzü tüm dünya ya duyurabiliriz.Hayal etmek  başarının yarısıdır değil mi ? 

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. çok merak ediyordum sayende ogrendim canim sagol :) keske bizde de olsaymis cidden.

    YanıtlaSil
  2. odevim için slayt yapıyodum ama bunu kopyalayamıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kopyalayamazsın. Çünkü yazımı kimse kopyalayıp kullanmasın diye kopyalama engeli koydum. Kaynak olarak yazımı okuyup kendi anladığını cümle haline getirir kendinden bir şeyler katarsan ödevin için daha sağlıklı olur.

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)