Fanfic nedir?

Her şeyin anlamını yazdım bir fanfic kaldı o da eksik kalmasın dedim ve kolları sıvadım ... Öyle uzun uzadıya  anlamını tarihçesini açıklama yerine kısa yoldan anlatım yapmayı daha dogru buluyorum. Kfanlara yönelik bir anlatım yapcam.
Kfansan  kpop dinliyorsan muhakkak duymuşsundur. Türkiye de de yeni yeni fanfic yazanlar var  (son yıllarda kfanlar) seviyorum  onları baş üstünde tutulası insanlardır.Hayal güçleri beni kesinlikle çok eglendiriyor bazen  okurken  nerden aklına gelmiş wiiiuu dedigimde oluyor. Peki bu fanfic nedir yenir mi içilir mi ne işe yarar hemen anlayatım size.



Fanfic'in  açılımı Fanfiction dur.Türkçe düşünürsen hayran kurgu  demektir.Hayran oldugu kitap, film,dizi ve ya idoller üzerinden  hiç bir beklentisi olmadan eglence amaçlı yazılan  kurgu hikayelerdir. Araştırmalarıma göre  fanfic in tarihçesi 17. yylara ulaşıyormuş.Bazen çizgi roman şeklinde yayınlarda oluyor. Gelelim  kpop dünyasının fanficlerine;
Fanficleri çok  çok ciddiye alıp idolleri için çıldıran kişilerle olmakla birlikte bence  kpop'un tadı tuzu gibi bir şey. Grup üyelerini birbiriyle  evlendiren mi dersiniz öpüştüren mi ya da sapıkça  türde yazılar mı dersiniz  ne ararsanız var içlerinde  bu da hem komik hemde eglenceli hale getiriyor .. Bir ELF olsam da  son zamanlar en çok exoticlerin yayınladıgı  fanficleri severek okuyorum Tıkla ... Adete okurken beni bende alıyor    ve nasıl okudum bitti  anlamıyorum dizi izlercesine  heyecanlı okuyorum... Sonra bizim ELFlerin yazdıkları var onlarda çok zevkli Tıkla  ELF oldugumdan mı nedir kah hüzünleniyorum kah gülüyorum  sanki o fanficleri ben yaşıyormuşum gibi geliyor.

 İşin özü  fanfic dedigimiz şey hayranı oldugumuz şey hakkında  eglence amaçlı hikayeler yazmaktır.

Bir sonraki   postta görüşürüz genç  umarım yardımcı olmuşumdur.

Yorum Gönder

0 Yorumlar