27 Nisan 2014 Pazar

Taze Fasulye Nasıl Yapılır


Malzemeler: 


1 kilo taze fasulye
2 biber 
4 domates (küçük boy ,orta boy olursa 2 tane yeterli)
Orta boy  2 kuru soğan
 1 yemek kaşığı Domates Salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yeteri kadar  kaynar su
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

Kısık ateşte;
Biber ve soğanları yemeklik dogra,Sıvı yağ ile tencereye koy.
Domatesleri rendele
Soganlar  hafif pempeleşince salça ve domatesleri tencereye at.
Domatesler öldükten sonra  taze fasulyeleri tencereye koy .

Fasulyeler sararınca yeşilligi kalmayıncaya kadar  kavur (dibine sararsa ufak ufak sıcak su ekle )
İyice kavurduktan sonra  üstüne çıkacak kadar kaynar su  ekle.
Ocagın altını biraz aç;
Son olarak tuzunu da ekleyip iyice suyunu (hafif çok az suyu kalcak) çektikten sonra  ocagın altını kapat.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

(BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]
zhl:)

Tasarım:Sawako Kuronuma