Sasaeng Nedir?


Sasaeng  bana göre delirmiş fan takımıdır.Hayran oldukları idolleri  takip etmekte rahatsız etmekte birebir hiç çekinmeden yüzsüzce hareket etmekle sanki idolü onun kırk yıllık arkadaşıymışçasına rahat olan kişilere verilen  isimdir.Korede  ünlü olmak kadar zor bir şey yok bana göre bir an bile yalnız bırakmayan bu hayranlar aslında  pekte masum değiller  çoğu zaman idollerine  zarar verdikleri de olabiliyor biraz araştırırsak bununla ilgili bir yığın fotoğraf haber  video bulabiliriz.
En kötüsü de kendilerine verdikleri zararlar bu konuyla ilgili başkasının  yazısını çalmak bana yakışmaz  bana ait bir yazı olmayacağı için   linkini paylaşmanın daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.Bana göre net üzerinde yazılmış en iyi post bu okumanızı öneririm.

Ne yazık ki uzaktan uzaga sasaenglik yapan  yani idolu takıntı haline getirmiş Türk fanlarda var   mesela; idol bir dizi çekiyor öpüşme sahnesi var  bizim  Türk fan  pc karşısında kriz geçiriyor beddualar ediyor  ya da geçen postlarım da benim başıma gelen siwon'un kendine ait olduğunu sanan kızcağızımız gibi
Maalesef bizim Türk fanlarımızda da kendini çok kaptırıp takıntı haline getirmiş  fanlarımız var..Gönül isterdi ki Türk sasaengler olmasın ... 

Maalesef sasaeng olmanın yaşı yok.
bir kaç sasaeng fan  resmi paylaşalım ;

EXO-Baekhyun'un  abisinin düğününü rezil eden sasaengler...EXO üyeleri çok utanmıştı zorda kalmışlardı.

jaejoongu evinde rahatsız eden sasaengler


bu çok korkunç g dragon için kendini kesen sasaeng (tövbe bismillah)


yine zavallı EXO ve onları taciz eden  sasaengler


D.O sasaengleri görünce kaçıyor


Junsu ve  adım adım takipte sasaengi


Yoochun artık nasıl bıkmışsa  aynı ajan misali her an tetikte


U-Kiss Dong Ho yu gören masum sasaeng  Dong Ho nun tipe dikkat.(bu SNL programından  üyelerin neler çektiklerini göz önüne koyuyor.)


TVXQ sasaengleri


f(x) sasaengleri

ürkünç ve iğrenç kolunu kazımış sasaeng

Luluyu itelerken



EXO üyelerine işkenceye devam luluyu iteliyorlar  baek tutuyor


40 yıllık arkadaşı gibi D.O yu tutan sasaeng


bunu gördüğümde çüş dedim 2PM için  regl  kanıyla yazılmış (öyk yaaa) yazı


duvarı karalayan sasaenglerin temizligine Yoseob yetişiyor.


idolleri geçmesin diye sıralanmış  fanlar galiba TVXQ  sasaengleri bunlar 


Erkekler tuvaletinde bile yalnız olamayan  EXO üyeleri ve sasaengler

izdihama dayanamayan kainin ayakları da nasibini sasaenglerden alıyor

Daha böyle nicesi  nice gruba yapılanlar..Takıntılı fanların en azılısı TVXQ ve EXO'nun olduğunu düşünüyorum  SNSD kızlarının pedlerini çöpten bulan sasaeng ya da  EXO yurduna giren  sasaeng ve sonrasında internet sitesine satışa sunulan D.O nun boxerı ya da SNSD sunny nin  ehliyet almasıyla onu  bir adım yalnız bırakmayan sasaengler yüzünden trafikte zor anlar yaşaması da buna eklenebilir.
Yani  sasaeng dediğimiz  fanlar kötüdür psikolojileri bozuktur takıntılıdır siz siz olun   bir kişinin  hayranıysanız ölçülü olun ikisinin arasını bulun yoksa zamanla takıntı haline getirip kendinize zarar verebilirsiniz.Sasaenglik adım adım tek takip etmeyle olmaz bunu net başında da çok basit şekilde yapabilirsiniz.Psikolojiniz bozulmadan  hayran olmanız dileğiyle umarım  bu konuda yardımcı olmuşumdur.

Yorum Gönder

28 Yorumlar

  1. bu sasaeng ler niye böyle hastalıklı oluyor anlamıyorum hayır aynı idole hayransanız karşındaki kişiden neden çıkarıyorsun hırsını. Ben bu konuda EXO ya acıyorum yazık onlara ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef ki tüm grupların muhakkak sasaeng hayranı oluyor ama EXO'nun biraz fazla. Umarım çocuklar kısa sürede kurtulurlar. :)

      Sil
  2. görüntüleri görünce bir daha destekledim exo yu ve diğer grupları bunca zorluğa rağmen hala bizim için çalışıyolar ya ne mutlu...

    YanıtlaSil
  3. Ohaaa. lan bu sasaengler ne böyle be!? Valla korktum. Sasaengleri sevmedim.

    YanıtlaSil
  4. Yuh diyorum ya. Regl kanıyla mektup yazılan fotoğrafı görünce cidden kusacaktım. Ne iğrenç şeyler. Bunlar fan değil ki. Zaten fan olsalardı sasaeng denmezdi. Exo'nun çok fazla sasaengi var diye biliyorum diğer grupları bilmem ama. Bu insanlar durdurulmalı bence. Cidden ünlülerin işi çok zor. Ben olsaydım hayran falan dinlemem (gerçi bunlar hayran değiller) yokmillet bana kızacak nefret edecek demem sayarım küfürleri. Gerçekten çok fazlaymış bu yapılanlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azılı sasaeng fanlar TVXQ grubunundu ama son yıllarda evet EXO yerini almış olabilir. Ülkede idoller çok dikkatli davranmalı bir hayranına kötü davranırsa basın tarafından yanlış lanse edilip halk tarafından idol linçlenme ve karalama ile karşılaşabilir. Kore'nin eğlence sektörü çok acımasız bizim ülkenin ki gibi değil. Birde ülkenin insanı o kadar rahat ve gayesiz ki işleri güçleri eğlence sektörü olmuş. Halkı en garip şeylere takıp bir ünlünün tüm kariyerini bitirebiliyorlar. Örneğin bir devlet adamı yolsuzluk yapmışsa rahat bir şekilde bir idol ilişkisini kullanarak kendi haberinin üzerini örtebilir o kadar tuhaflar yani. :)

      Sil
  5. Ya ben anlamadım G-Dragon için nasıl kesmiş kendini o ya vallaha kötü oldum :( İşte bu yüzden sasaengleri sevmiyoruz

    YanıtlaSil
  6. kafayı gerçekten sıyırmışlar ... regl kanından bahsetmek bile istemiyorum. Allah akıl fikir versin bu ne yaa!

    YanıtlaSil
  7. Suan cok sasirdim abi cok rahatsiz edici ya surekli goz onunde olmak zor insanlarin hayraninim diyip kendi canina kiymasi o unlunun omur boyu vicdan azabina yol acar dusunsenize biri sizin ugrunuza oluyor ne kadar yazik ya

    YanıtlaSil
  8. Ben sasaeng olsaydım ChanBaek in sasaengi olurdum dkwğaiçdle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D :D Aman dikkat fazla kaptırma kendini. ALLAH korusun. :)

      Sil
    2. Gel birlikte chanbaek sasaengi olalım dksndksnkd ( ˘ ³˘)♥

      Sil
    3. Hadi olun ama sasaeng değil arkadaş. :)

      Sil
  9. Merhaba,belki de benim ilk grupum EXO olucakdi su turk sasaengler olmasaydi!Bir gun exonun klibini izledim ve soyle bir yorum atdim "su cocuk cok yakisikli!"(Luhani kastediyordum o zamanlar ismini bilmiyordum da ) yorumum tam olarakda soyleydi kufur saygisizlik yokdu.Cevap olarak gelen yorumlarin 90% kufur,"Luhan benim!"gibi yorunlat ve 10% "Grupun tum uyeleri yakisikli!!!" diye yorumlardi.Ben inaniyorum ki kalpleri tertemiz,iyikalpli exo fanlari cok.Iyi yorum yapiyorum kufur ediyorlar,elestiriyorum mesela "onun sac modelini beyenmedim"yorumlara bakasim gelmiyor.Bu yuzden exodan da fanlarindan da nefret etdim sonra dusundun ki hepsi boyle olamaz,iki yorumu gorub on yargili davranmak dogru degil.Iyi kalpli exo fanlari lutfen siz yorumuma guzel saygili cevap verin siz siz olun sasaeng olmayin iyikalpli kalin!Sizi seviyorum SASAENG OLMAYAN exo fanlari supersiniz!!!!!
    Ben bir Triples olaraq biri grupumla ilgili kotu yorum yazsada anlayisla karsiliyorum,bir seyi yanlis anlayip kizmis olsa bile kotu yorum yapib onu biraz daha kizdirmiyorum ona guzelce acikliyorum yanlis anlasilma olsun istemiyorum biri grupdaki uyeni beyendiyi zaman seviniyorum ki biri daha ss501 fani oldu.Saesangler grupunu bence dusunmuyor herkes ister ki grupu herkes tarafindan taninsin sevilsin bunlar aksine sevenleri bile igrendiriyorlar.Gercek fan grupunun iyiliyini dusunen fandir!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O tür insanlar aslında biraz da yaşı küçük olan çocuklar çok fazla takılma onlara hatta umursama bile gül geç grup olarak EXO iyidir. :)

      Sil
  10. Bende oppalarımı seviyorum evet en sevdiğim oppamın öpüşmeli bir filmini izlemem ama bu kadarını da yapmam.Yada oppamın sevgilisi olmasını da istemem ama sevgilisi oldu diye oppamı da silmem ama üzülürüm.
    Bende oppacıyım ama benimle aynı kız oppamı sevse saygı duyarım ona saldırmam yada kötü bir söz söylemem çünkü o kimsenin malı değil ki en yakın arkadaşımın kuzeni ile ayni biası seviyoruz fakat çok iyi anlaşıyoruz.
    Sanırım bunlar gerçekten fazla abartmış.
    16 yaşındayım ve bunlar kadar deli bir sasaeng olmasamda oppama karşı bazı istemeden gelen "sevgilisi olmasın?"turü takıntılarım var.
    Evet,bundan vazgeçmeliyim çunku oppam mutluysa bende mutlu olmalıyım bunu deneyeceğim...Yazı için teşekkurler kendimdeki bazı hataları görmemi sağladın.Başta biraz zorlanacak olsam da Oppama daha sadık ama onun mutluluğu içinde fedakar bir fan olmaya çalışacağım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Yararlı olabildiysem ne mutlu bana. :)

      Sil
  11. Bismillahirrahmanirrahim bu ne

    YanıtlaSil
  12. Mən ARMYəm və BTSi çox sevirəm. Hamısını çox sevirəm. Amma Taehyungu daha çox sevirəm. Biasım Tae və Jimin. Bu insanlar indi də BTSi təqib edirlər. Bu kimi insanları başa düşmürəm. İnsan sevdiyi insanlara niyə zərər versin? Əsl sevgi belə olmaz!

    YanıtlaSil
  13. Bende bir army im ve biasım TAEHYUNG ve oppacıyım ama sasaeng olacak kadar degil bizimki ki zaten onlar korede biz turkıyede neyse ben ve iki arkadasım vminkook seviyoruz ve onları baskası sevince ister istemez kısakanıyoruz onlar uzulup aglayınca bizde üzülüyoruz ve bizim okulda bizim biaslarımızı seven çok kişi var ama biz kufretmiyoruz cünkü armylerin %99 unun amacı birkez bile olsa onları gormek yaa regl kanınla mektup yazmak ne igrencc bence oppacı olmak sasaeng olmak degil

    YanıtlaSil
  14. o zaman bu psikolojik bir rahatsızlığın belirtisi olabilir. Bu iğrençliğin başka bir tarifi yok.. psikoloğa ya da nöroloğa görünmelisiniz..

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)