Netizen Nedir ?


Bir çogumuz netizen kelimesini internet üzerinde duymuşuzdur özellikle kore magazinini takip eden kişiler çok denk gelmişlerdir.Peki bu netizen nedir netizenler kimlerdir ne iş yaparlar bunu blogumda paylaşmak isterim .
Netizen internet vatandaşı demektir interneti gerçek bir topluluk olarak gören ve bu konuda hünerlerini sergileyen katkıda bulunan kişi demektir.Özellikle bu netizenleri genelde tartışma içerisinde görebilirsiniz sürekli fikirleriyle ön planda olmak isteyen sanki adeta fikirleri için interneti kullanan kişidir.




 Netizen olmak aslında kötü değil ama kore için bayagı bir internet eşkiyası olmuş insanlardır.Bunun sebebi de korede ısmarlama magazinin yapılmasıdır .Yani bir ünlünün olmayan başarısını olmuş gibi gösterebiliyorlar ajansları ya da ünlünün arkasında kim varsa .Mesela şunun albümü şu kadar sattı bunun dizisi şu kadar tutuluyor ya da bunun filmi şu kadar başarılı gibi.Buna dayanamayan kullanıcılarda gerçek bilgiyi aramak ugruna kendilerini tamamen kaptırıp dedektifçilik oynamaya başlamışlar gerçek bilgiyi bulmak için kendilerini adamışlar.Zamanla bu amaç mutasyona ugrayıp internet eşkiyalıgına kadar gitmiş yani aslı olmayan haber çıkarmak ya da bi yanlış haber varsa ünlü olan kişinin üstüne çok gitmek aklanana kadar onu günah keçisi ilan etmeye dönüşmüş.ALLAH netizenlerin eline kimseyi düşürmesin çünkü korede şuan internet üzerinde çok çok güçlüler ruh hastaları gibi en ufak ve saçma şeye takıp gündemi değiştirebilme yetenegine sahipler bu konuda çok aşırı şeyler yaparak sonunda insanları bunalıma sokuyorlar ve intihara kadar gidiyor bu olay ve sonuç olarak insanların kariyerlerini emeklerini harcıyorlar... ya da tam tersi oluyor hiç tanınmayan (az ünlü) kişileri birden korenin kahramanı yapıyorlar yani anlayacagınız her konuda oldugu gibi bu konuda da koreliler en uçlarda yaşıyorlar umarım bir gün orta yolunu bulabilirler.

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. haklısın gerçekten kore deki diğer intihar sebepleri yetmiyormuş gibi bir de netizenler çıktı başımıza -_-

    YanıtlaSil
  2. Ya yazım hatası yapılmasına bile karşılar bir haberde görmüştüm şu anda ismini hatırlamıyorum ama bir unni nin üstüne o kadar gittilerki kötü niyetli olanlarından korkulu bence

    YanıtlaSil
  3. ya doğru düzgün oturun destekleyin grubunuzu ya bazı şeyleri abartmasalar keşke. saesanglardan sonra bide bunlar saesang kadar berbat olamazlar ama bu çok saçma bir durum. onlara destek olmamız gerekirken aramızda onların motivasyonlarını düşürenler var yazık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapılacak yok ne kadar nefret o kadar ün demek bu nefretin artısı da o. Her şeyin bedeli var ünlü olmanın bedeli de bu. :)

      Sil
  4. Ya milletin işi gücü yok mu ne boş şeyler

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)